Devrim Muhafızları, Hint Okyanusu'nda ABD'ye ait iki geminin vurulduğunu açıkladı
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hint Okyanusu'nda "Gerçek Vaat 4" operasyonu kapsamında gerçekleştirilen füze saldırısında bir ABD destroyerinin ve tanker gemisinin vurulduğunu duyurdu.
YDH - "Gerçek Vaat 4" operasyonuna ilişkin 19 numaralı resmi bildiride, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun (DMO), Hint Okyanusu'nun 600 kilometreyi aşan derinliğinde stratejik bir ABD hedefine yönelik deniz füze harekatını icra ettiği belirtildi.
Operasyon kapsamında, İran kıyılarından 650 kilometre açıkta, bir ABD tanker gemisinden yakıt ikmali yapan bir ABD destroyeri, Deniz Kuvvetleri envanterindeki "Gadr 380" ve "Talaiye" füzeleriyle vuruldu.
İstihbarat raporlarına göre, hedef alınan her iki geminin güvertesinde çıkan büyük çaplı yangının ardından, bölgedeki atmosfer dumanla kaplandı.
İlgili Haberler
İran'dan Grossi'ye uranyum yanıtı
04 Kasım 2026 23:33
Tümgeneral Rızai: İran'ı karşısına alan bedelini hem savaş meydanında …
04 Kasım 2026 21:02
Devrim Lideri'nin danışmanı: ABD ara seçimlerinin gerçek kazananı İran
04 Kasım 2026 20:09
İran’dan Trump’a ara seçim mesajı: 'Bu uyarıyı görmezden gelmeyin'
04 Kasım 2026 20:04
