Kürt, yönetiminden, PKK, ve, PJAK, konusunda, geri" /> Kürt, yönetiminden, PKK, ve, PJAK, konusunda, geri" /> Kürt yönetiminden PKK ve PJAK konusunda geri" /> Kürt yönetiminden PKK ve PJAK konusunda geri" /> Kürt yönetiminden PKK ve PJAK konusunda geri" /> Kürt yönetiminden PKK ve PJAK konusunda geri"> Kürt, yönetiminden, PKK, ve, PJAK, konusunda, geri">

Kürt yönetiminden PKK ve PJAK konusunda geri

Kürt yönetiminden PKK ve PJAK konusunda geri"> img
Kürt yönetiminden PKK ve PJAK konusunda geri YDH

YDH-Kuzey Irak’taki yerel Kürt yönetiminin peşmerge gücü sözcüsü Cabbar Yaver, PKK ve PJAK’ın komşu ülkelere yönelik saldırılarına izin vermeyeceklerini söyledi.




YDH-Kuzey Irak’taki yerel Kürt yönetiminin peşmerge gücü sözcüsü Cabbar Yaver, PKK ve PJAK’ın komşu ülkelere yönelik saldırılarına izin vermeyeceklerini söyledi.

 

İran’ın askeri operasyonlar düzenlediği bölgelere peşmerge gücü gönderileceğine dair haberleri yalanlayan Yaver, PJAK ve PKK’nın Kürdistan topraklarından komşu ülkelere yönelik saldırılar düzenlemesine izin vermeyeceklerini belirtti.

 

İran’ın Kuzey Irak’taki PKK uzantısı olan PJAK militanlarına ait mevzilere yönelik askeri operasyonlarının azalmaya başladığını belirten Yaver, KDP’ye ait bir yayın organına yaptığı açıklamada da ''İran, bombardıman ateşine tuttuğu bölgelerin Kürdistan topraklarında olduğunu anlayacak düzeyde bir ülkedir. İran ordusunun Kürdistan topraklarında girmesi için Irak ile İran arasında hiçbir anlaşma yok. Bundan dolayı Irak hükümeti İran güçlerinin sınırlarını ihlal etmesine izin vermez'' dedi.

 

Irak parlamentosundaki Kürt İttifakı üyesi milletvekillerinden Mahmud Osman, PKK’nın bir terör örgütü olmadığını, Türkiye hükümetinin terörüne karşı mücadele ettiğini belirtmişti.

 

“Ne Kürdistan hükümeti ne Kürdistan halkı ne de Kürdistan’daki hiçbir parti PJAK ve PKK ile ilişki içindedir. Biz hiç bir örgütün sırlarımız içinden veya topraklarımızdan komşu ülkelere saldırılar düzenlemesine izin vermeyiz” ifadelerine yer veren Cabbar Yaver’in bu sözleri, Mahmud Osman’ın açıklamaları karşısında bir geri adım olarak nitelendiriliyor.