Hizbullah ile süren çatışmalarda Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in oğlunun da bulunduğu çok sayıda işgal askeri, tanksavar füzesi saldırısında ağır yaralandı.
YDH- Güney Lübnan sınırında direniş güçleri ile İsrail işgal ordusu arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, işgal rejiminin siyasi komuta kademesine ağır bir darbe indirildi.
İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in ofisinden yapılan resmi açıklamada, bakanın oğlu Bezalel Smotrich’in sınır hattındaki "askerî faaliyetler" esnasında yaralandığı duyuruldu.
İsrail yerel medyasından sızan bilgilere göre, "Givati" Tugayı’nda görev yapan bakanın oğlu, Güney Lübnan sahasında Hizbullah’ın gerçekleştirdiği hedefli ateş sonucu bir grup askerle birlikte vuruldu.
Bu gelişmeden kısa süre önce paylaşılan saha raporları, Lübnan sınırında mevzilenen bir piyade birliğinin tanksavar füzesiyle doğrudan hedef alındığını doğrulamıştı.
Söz konusu saldırı neticesinde, en az altı İsrail askerinin yaralandığı ve bazılarının sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.
Sınır bölgesindeki kaotik durum, Nahariya Hastanesine yönelik yoğun yaralı akışıyla devam ediyor.
Bölgeden gelen bilgiler, İsrail ordusunun çok sayıda helikopterle kapsamlı bir kurtarma ve tahliye operasyonu yürüttüğünü işaret ediyor.
İşgal kaynakları, sınır hattında Hizbullah ile İsrail birlikleri arasındaki sıcak temasın ve şiddetli çatışmaların durmaksızın devam ettiğini vurguluyor.