• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi, Kerbela’da olayların Sadr grubuyla Yüksek Konsey arasında yaşanan bir çatışma olmadığını söyledi.




    YDH-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi, Kerbela’da olayların Sadr grubuyla Yüksek Konsey arasında yaşanan bir çatışma olmadığını söyledi.

     

    Resmi televizyon kuruluşu el-Irakiye’ye bir demeç veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi, olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek Irak güvenlik güçlerinin olaylara karışan militanları izlemekte olduğunu söyledi.

     

    Kerbela’da yaşanan olayların Mehdi Ordusu ile Irak İslami Yüksek Konseyi arasındaki çatışmalardan çıktığına ilişkin haberlere de değinen Abdülmehdi, “Bunun Mehdi Ordusu ile Yüksek Konsey’in çatışmasından çıktığını söylemek mantık dışıdır. Biz her zaman insanların sokaklarda silahlı dolaşmalarına karşı çıktık ve her zaman güvenliğin devlet tarafından sağlanması gerektiğini vurguladık” dedi.

     

    Bazı kişilerin Kerbela’da  sokaklarda silahlı olarak dolaşma konusunda ısrar ettiğini belirten Adil Abdülmehdi, çatışmaların bunlarla kent sakinler arasında yaşandığını söyledi.

     

    “Kerbela’da yaşanan olay, Sadr grubuyla Yüksek Konsey’in çatışması değildir, bazı silahlı kişilerin kent sakinleriyle ve türbelerin koruma görevlileriyle çatışmasıdır”” diyen Abdülmehdi, Sadr hareketinin bazı kişileri grubundan uzaklaştırdığını belirterek gruptan uzaklaştırılan bu kişilerin Sadr hareketi lehinde sloganlar attığını ifade etti.

     

    Adil Abdülmehdi, hangi gruba mensup olursa olsun silahlı kişilerin Irak sokaklarında hakimiyet kurmak istemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.