Lübnan’da, cumhurbaşkanlığı, seçimi, ülkeyi, yen" /> Lübnan’da, cumhurbaşkanlığı, seçimi, ülkeyi, yen" /> Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimi ülkeyi yen" /> Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimi ülkeyi yen" /> Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimi ülkeyi yen" /> Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimi ülkeyi yen"> Lübnan’da, cumhurbaşkanlığı, seçimi, ülkeyi, yen">

Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimi ülkeyi yen

Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimi ülkeyi yen"> img
Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimi ülkeyi yen YDH

YDH-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkede yaşanan bunalımın aşılması için cumhurbaşkanının parlamentonun üçte ikisinin oyuyla seçilmesi konusunda uzlaşmaya varılması gerektiğini söyledi.




YDH-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkede yaşanan bunalımın aşılması için cumhurbaşkanının parlamentonun üçte ikisinin oyuyla seçilmesi konusunda uzlaşmaya varılması gerektiğini söyledi.

 

Hükümet karşıtlarının cumhurbaşkanlığı seçiminden önce geniş kapsamlı bir ulusal birlik hükümeti kurulması şartından vazgeçtiğini belirten Berri, başta Lübnan Marunilerinin ruhani lideri Nasrullah Sufeyr olmak üzere karşıt tarafla cumhurbaşkanlığına isim belirlenmesi konusunda görüşmeler sürdürüldüğünü belirterek bu şekilde başbakanlık binası önünde yapılan gösterilere de son verilebileceğini ifade etti.

 

Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud da daha önce yaptığı açıklamada tarafların yeni cumhurbaşkanı konusunda uzlaşmaya varamaması halinde Lübnan Ordusu Komutanı General Mişel Süleyman liderliğinde bir geçiş hükümeti kurduracağını belirtmişti.

 

Cumhurbaşkanı Lahud, General Mişel Süleyman başkanlığında tüm kesimlerin temsilcilerinden oluşan altı veya yedi bakanlı geçiş hükümetinin yeni cumhurbaşkanı üzerinde uzlaşmaya varılamamasından kaynaklanacak bunalımı da önleyeceğini belirtmişti.

 

Hizbullah, Emel ve Mişel Aun liderliğindeki Ulusal Özgürlük Hareketi yeni cumhurbaşkanının parlamentonun üçte ikisinin oyuyla seçilmesi gerektiğini belirtirken, hükümet yanlısı 14 Martçı grup yeni cumhurbaşkanını parlamentonun yüzde 51’inin seçebileceğini öne sürüyor.

 

Görev süresi 24 Kasım’da sona erecek olan Emil Lahud’un yerine yeni cumhurbaşkanının seçilmesi için seçim süreci 5 Eylül’de başlayacak.