• 09/03/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İsrail’de yapılan bir ankete katılan İsraillilerin sadece yüzde 65’i ABD’yi İsrail’in vefalı bir müttefiki olarak görüyor.




    YDH-İsrail’de yapılan bir ankete katılan İsraillilerin sadece yüzde 65’i ABD’yi İsrail’in vefalı bir müttefiki olarak görüyor.

     

    Haaretz gazetesinin haberine göre ankete katılanların yüzde 11’i ABD’yi İsrail’in müttefiki olarak görmezken yüzde 73’ü ise ABD Başkanı George Bush’un İsrail’in dostu olduğuna inanıyor.

     

    Söz konusu ankete katılan İsraillilerin yüzde 48’i ABD’nin ülkelerine verdiği desteğin Washington’un stratejik çıkarlarından kaynaklandığını düşünürken yüzde 30’u, bu desteğin ABD’de yaşayan Yahudilerden yüzde 17’si de iki ülke arasında demokrasi vb. gibi ortak değerlerden kaynaklandığına inanıyor.

     

    Bar İlan Üniversitesi bünyesindeki Besa (Begin Sedat Vakfı) kurumu tarafından yapılan anket katılanların yüzde 71’i İran’ın nükleer programının diplomatik yollarla durdurulamayacağına ve ABD’nin İran’a askeri bir müdahalede bulunması gerektiğine inanıyor.

     

    Irak savaşı konusunda da katılımcıların yüzde 59’u savaşı izah edilebilir bulurken, yüzde 36’sı bu konuda olumsuz düşünüyor.

     

    Filistinlilerle barış konusunda ise ankete katılanların yüzde 51’i ABD’nin sonunda Filsitinlilerle İsrail arasında barışı sağlayacağına inanıyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel