Vatikan’dan Ortadoğu için ateşkes çağrısı

img
Vatikan’dan Ortadoğu için ateşkes çağrısı YDH

Papa XIV. Leo, Vatikan’da yaptığı konuşmada Ortadoğu’da ateşkes çağrısı yaptı ve tarafların yeniden diyalog yoluna dönmesini istedi.




YDH - Papa XIV. Leo, Vatikan’da yaptığı konuşmada Ortadoğu’da ateşkes sağlanması ve tarafların yeniden diyalog sürecine dönmesi çağrısında bulundu.

Papa, bölgede artan çatışmaların ciddi insani sonuçlar doğurduğunu belirterek gerilimin sürmesinden duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri doğumlu olan Papa, konuşmasında bölgede yaşanan insani kayıplara dikkat çekti.

Papa Leo, "Binlerce masum insan öldü ve daha birçok kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

Papa Leo, Ortadoğu’daki Hristiyan topluluklar ile birlikte barış çağrısında bulunan herkesi temsilen taraflara doğrudan çağrı yaptı.

Leo, "Ortadoğu’daki Hristiyanlar ve iyi niyet sahibi tüm kadın ve erkekler adına ateşi durdurun ve diyalog kapılarını yeniden açalım" dedi.

Papa, konuşmasında Lübnan’daki gelişmelere de değindi. Ülkedeki siyasi ve güvenlik durumundan ciddi kaygı duyduğunu belirterek tarafların kalıcı çözümler bulabilmesi için diyalog kanallarının açılması gerektiğini ifade etti.

Papa, Lübnan’daki devlet kurumlarının krizi aşabilmesi için desteklenmesini umduğunu belirterek ülkede sürdürülebilir siyasi çözümler bulunmasının önemine dikkat çekti.