İran'dan 62. dalgada ağır füze taarruzu

img
İran'dan 62. dalgada ağır füze taarruzu YDH

İran, Gerçek Vaat 4 Operasyonu'nun 62. dalgasında bölgedeki ABD üslerini ve İsrail stratejik merkezlerini gelişmiş füze sistemleri ve İHA’larla vurduğunu duyurdu.




YDH- Devrim Muhafızları Ordusu Halkla İlişkiler Dairesi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Gerçek Vaat 4 Operasyonu'nun 62. dalgası başarı ile tamamlandı. 

Bu dalga kapsamında bölgedeki tüm ABD üsleri, askeri toplanma alanları ve İsrail savaş destek merkezleri; Qadr çok başlıklı füzeleri, Hayber Şiken, İmad ve Hac Kasım füzeleriyle doğrudan hedef alındı.

62. dalga saldırılarında, İsrail rejiminin ve Amerika'nın ileri düzey savunma sistemlerinin etkisiz hale getirilmesinin ardından Akka, Hayfa, Tel Aviv ve Bi'ir Seba'daki stratejik merkezler, uyarı sirenleri dahi çalmaya fırsat bulamadan güçlü füzelerle imha edildi.

Bölgedeki Amerikan askeri varlığına yönelik saldırılar kapsamında Ali es-Salem, Victoria, el-Harc, el-Udeyd, el-Udeiri, el-Dafra, el-Azrak üsleri ile Beşinci Donanma Filosu ve Arifjan tesisleri; çoklu harp başlığına sahip füzeler ve hassas güdümlü insansız hava araçlarıyla art arda üçüncü kez vuruldu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''İran halkının sosyal ve kamusal alanlarda, özellikle yılın son Çarşamba gecesinde sergilediği görkemli varlık düşman saflarında öfke ve umutsuzluğa yol açarken; hasım odaklar İran'ın ulusal birliği, muazzam füze-İHA gücü ve küresel kamuoyu desteğinden oluşan stratejik bir kuşatma üçgenine hapsedildi.''

Açıklamada ayrıca, birkaç Besic üyesinin hedef gözetmeksizin katledilmesinin milyonlarca neferden oluşan bu devasa orduyu sarsmayacağı, aksine zafer kazanılana ve düşman teslim olana dek mücadele kararlılığını pekiştireceği ifade edilmiştir.