Son Dakika
İnşa

Tahran’dan yalanlama: ‘ABD ile hiçbir görüşme yok’

23 Mart 2026 Bu sayfayı yazdır

İran, Washington ile herhangi bir temas veya görüşme yürütüldüğü iddiasını yalanlayarak ABD’nin açıklamalarını “enerji fiyatlarını düşürme ve askeri planlara zaman kazanma girişimi” olarak nitelendirdi.

Tahran’dan yalanlama: ‘ABD ile hiçbir görüşme yok’
Tahran’dan yalanlama: ‘ABD ile hiçbir görüşme yok’ YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran televizyonu, Dışişleri Bakanlığına atıfla bugün yaptığı açıklamada, Tahran ile Washington arasında herhangi bir görüşme yapıldığını yalanladı.

Bakanlık, “ABD Başkanı’nın açıklamaları enerji fiyatlarını düşürme ve askeri planlarını uygulamak için zaman kazanma girişimleri çerçevesindedir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, “Bölgedeki bazı ülkelerden gerilimi düşürmeye yönelik girişimler var. Tümüne verdiğimiz yanıt nettir: Bu savaşı başlatan taraf biz değiliz ve tüm bu talepler Washington’a yönlendirilmelidir.” denildi.

Haber içi

Bu açıklamalar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Washington’un son iki gün içinde İran ile görüşmeler yürüttüğünü ve bu görüşmelerin “derinlemesine, ayrıntılı ve yapıcı şekilde hafta boyunca süreceğini” söylemesine yanıt olarak geldi.

Trump ayrıca, İran’ın enerji santralleri ve enerji altyapısına yönelik tüm saldırıların 5 gün süreyle ertelenmesi talimatı verdiğini iddia etti.

İlgili Haberler