Hizbullah Siyasi Konseyi üyesi Vefik Safa, direnişin silahsızlandırılması girişimlerine karşı Lübnan hükümetini geri adım attırmaya kararlı olduklarını belirterek, hareketin uzun süreli savaşa hazır olduğunu ve gerekirse kamikaze dronlarla “sürpriz” saldırılar düzenleyebileceğini söyledi.
YDH- Hizbullah Siyasi Konseyi Üyesi Vefik Safa, direnişin askerî faaliyetlerini yasaklama girişimine karşı Lübnan hükümetini bu karardan vazgeçmeye zorlama konusunda kararlı olduklarını belirterek, bu hedefe "her ne pahasına olursa olsun" ulaşacaklarını vurguladı.
Safa, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Jozef Aun ile Başbakan Nevaf Selam'ın siyasi pozisyonları arasında derin farklılıklar bulunduğuna dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı ile kurulan stratejik iletişimin kesintisiz devam ettiğini belirtti.
Direniş hareketinin uzun erimli ve asimetrik bir savaşa tam anlamıyla hazır olduğunun altını çizen yetkili, çatışmanın bir sonraki aşamasında özellikle kamikaze saldırı dronlarının operasyonel kullanımı konusunda düşmanı sarsacak "sürprizler" yaşanabileceğini ifade etti.
Safa sözlerine şöyle devam etti:
"Şu anki mutlak önceliğimiz savaşı durdurmak, varılan anlaşmayı sahada uygulamak ve tutsakların güvenli geri dönüşünü sağlamaktır; ancak bundan sonra onaylanmış kurumsal mekanizmalara geri döneceğiz."
Konuşmasını, Hizbullah'ın şu an için sokak protestoları yoluyla mevcut hükümeti devirme niyeti taşımadığını söyleyerek sonlandıran Safa, savaşın sona ermesinin ardından hükümetle ilişkilerde "farklı bir gündem" çerçevesinde bu kitlesel mobilizasyon seçeneğine başvurmayı da kesinlikle dışlamadı.
Sahadaki bu politik ve askerî tırmanış; çatışmaların yirmi üçüncü gününe girdiği, bölgesel gerilimin zirveye ulaştığı ve İran ile emperyalist ABD-İsrail ittifakı arasında karşılıklı füze ve insansız hava aracı saldırılarının aralıksız devam ettiği kritik bir eşikte gerçekleşti.