El-Fetih:, Hamas’ın, Gazze, adımı, Suudi, Arabist" /> El-Fetih:, Hamas’ın, Gazze, adımı, Suudi, Arabist" /> El-Fetih: Hamas’ın Gazze adımı Suudi Arabist" /> El-Fetih: Hamas’ın Gazze adımı Suudi Arabist" /> El-Fetih: Hamas’ın Gazze adımı Suudi Arabist" /> El-Fetih: Hamas’ın Gazze adımı Suudi Arabist"> El-Fetih:, Hamas’ın, Gazze, adımı, Suudi, Arabist">

El-Fetih: Hamas’ın Gazze adımı Suudi Arabist

El-Fetih: Hamas’ın Gazze adımı Suudi Arabist"> img
El-Fetih: Hamas’ın Gazze adımı Suudi Arabist YDH

YDH-El- Fetih, Hamas’ın Gazze’yi kontrolü altına almasının Suudi Arabistan’ın Filistin konusundaki rolüne ve bölgesel konumuna darbe vurduğunu belirtti.




YDH-El- Fetih, Hamas’ın Gazze’yi kontrolü altına almasının Suudi Arabistan’ın Filistin konusundaki rolüne ve bölgesel konumuna darbe vurduğunu belirtti.

 

Bugün bir açıklamada bulunan el-Fetih Sözcüsü Ahmed Abdurrahman, “Özerk Yönetim hiçbir zaman diyaloga karşı çıkmadı. Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, kan dökülmesini ve Hamas’ın Gazze’de kanuna ve meşruiyete darbe yapmasını engellemeye dönük olmak üzere Hamas’la diyalog için çok çaba gösterdi” dedi.

 

Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye’nin Suudi Arabistan veliahdıyla görüşmeye hazır olduğunu açıklamasını da değerlendiren Abdurrahman, “Hamas darbe ve sindirme politikalarından vazgeçmeli ve Gazze’nin önceki hale dönmesine izin vermelidir; Hamas’la diyalog ancak bu şekilde gerçekleştirilebilir” dedi.

 

Suudi Arabistan’ın diğer toplantılarda da son Arap Birliği toplantısında da konuyla ilgili tutumunun açıkça belirtilmiş olduğunu belirten el-Fetih Sözcüsü Abdurrahman, “Riyad, Mahmud Abbas’ın başkanlığının meşruiyetini, Gazze’deki durumun eski haline getirilmesini ve Mahmud Abbas tarafından kurulan hükümeti desteklemektedir” dedi.

 

Suudi Arabistan Kralı’nın Mekke anlaşmasına nezaret ettiğini belirten Ahmed Abdurrahman, “Hiç kuşkusuz Heniye’nin ve milislerinin Gazze’de yaptıkları darbeyi Suudi Arabistan’ın Filistin ve bölge konusundaki rolüne vurulmuş bir darbe olarak görmektedir” dedi.

 

Hamas’ı ve İsmail Heniye’yi üstü kapalı bir şekilde İran’a hizmet etmekle suçlayan Abdurrahman, “Sonuç olarak Heniye şunu bilmelidir ki Mekke Anlaşmasında Suudi Arabistan’ın rolüne darbe vuranlar, bölgede başka maksatlar peşinde koşmaktadır” diye konuştu.

 

Filistin Özerk Yönetimi’nin gelişmeleri Suudi Arabistan’a açıklayacağını da belirten Abdurrahman, el-Fetih’in kan dökülmesini önlemeye çalıştığını söyledi.