Sadr, grubu:, Hükümetten, güvenoyunu, almak, niye" /> Sadr, grubu:, Hükümetten, güvenoyunu, almak, niye" /> Sadr grubu: Hükümetten güvenoyunu almak niye" /> Sadr grubu: Hükümetten güvenoyunu almak niye" /> Sadr grubu: Hükümetten güvenoyunu almak niye" /> Sadr grubu: Hükümetten güvenoyunu almak niye"> Sadr, grubu:, Hükümetten, güvenoyunu, almak, niye">

Sadr grubu: Hükümetten güvenoyunu almak niye

Sadr grubu: Hükümetten güvenoyunu almak niye"> img
Sadr grubu: Hükümetten güvenoyunu almak niye YDH

YDH-Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrılan Sadr grubu, güvenoyunu geri alarak hükümeti devirmek gibi bir niyetlerinin olmadığını açıkladı.




YDH-Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrılan Sadr grubu, güvenoyunu geri alarak hükümeti devirmek gibi bir niyetlerinin olmadığını açıkladı.

 

Sadr grubunun Siyaset Komisyonu Başkanı Liva Semesim, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Nuri el-Maliki hükümetinden güvenoyunu çekmek gibi bir niyet söz konusu değildir” dedi.

 

Liva Semesim, Birleşik Irak İttifakı’nın bazı tutumlarına itiraz ettikleri için ittifaktan ayrıldıklarını belirirken Sadr grubunun Sözcüsü Salah el-Ubeydi de hükümette verdikleri güven oyunu geri alıp almayacakları yönündeki bir soruyu “bizim değerlendirmelerimiz arasında bu konu yer almıyor; hedefimiz Irak hükümetinin vatandaşlara daha fazla özen göstermesini ve daha fazla hizmet götürmesini sağlamaktır” diye cevapladı.

 

Birleşik Irak İttifakı’na tekrar dönmelerinin mümkün olup olmadığıyla ilgili bir soruyu da cevaplayan el-Ubeydi, “Sadr grubunun İttifaka dönebileceğini tahmin etmiyorum” dedi.

 

Sadr grubu 275 sandalyeli Irak parlamentosunda 32 milletvekiline sahip.

 

Sadr grubunun Birleşik Irak İttifakı’ndan daha önce ayrılan Fazilet partisiyle ittifak kurması durumunda Irak siyasi hayatında son derece kilit bir role sahip olacağı yorumları yapılıyor.