İran, Dubai’de ABD askerlerinin saklandığı iki ayrı noktayı füze ve İHA’larla hedef aldığını, yüzlerce askerin bulunduğu alanlarda ağır kayıplar verildiğini açıkladı.
YDH- İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Hatemü’l-Enbiya Merkez Karargâhı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde ABD askerlerine ait iki gizli noktanın vurulduğunu açıkladı.
Sözcü yaptığı yazılı açıklamada, daha önce Amerikan ordusuna yönelik uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak, “Saldırgan Amerikan ordusu, bölgedeki silahlı kuvvetlerin güçlü taarruzu ve üslerinin imha edilmesi nedeniyle kaçarak üslerinin dışında saklanmaya başladı.” ifadelerini kullandı.
Açıklamaya göre, son saatlerde Dubai’de tespit edilen iki ayrı sığınakta toplam 500’den fazla Amerikan askeri bulunuyordu. İlk sığınakta 400’ün üzerinde, ikincisinde ise 100’ün üzerinde askerin gizlendiği belirtildi.
Her iki hedefin, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından hassas füzeler ve insansız hava araçlarıyla vurulduğu, saldırılarda Amerikan güçlerinin ağır kayıplar verdiği kaydedildi.
Sözcü Zülfikari, “Saatlerdir ambulanslar, Amerikalı komutan ve askerlerin ölü ve yaralılarını taşımaktadır.” dedi.
Açıklamanın sonunda ABD Başkanı Donald Trump ve Amerikalı komutanlara seslenilerek, “Bölgenin Amerikan askerleri için bir mezarlığa dönüşeceğini ve kahraman halkın ile İslam savaşçılarının iradesi karşısında teslim olmaktan başka çarelerinin olmadığını iyice anlamaları gerekir.” denildi.