JPMorgan CEO'su Dimon'dan İran'daki haydutluk eylemine tam destek

img
JPMorgan CEO'su Dimon'dan İran'daki haydutluk eylemine tam destek YDH

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, ABD'nin İran'daki haydutluk eylemini "doğru şekilde" tamamlaması gerektiğini belirterek, stratejik hedeflere ulaşmanın piyasalardaki belirsizlikten daha kritik olduğunu iddia etti.




YDH - JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'daki haydutluk eylemini "tamamına erdirmesi" gerektiğini belirtti ve müzakereler sürerken Trump yönetimine süreci "doğru şekilde bitirme" çağrısında bulundu.

Fox News kanalındaki "Fox and Friends" programına katılan Dimon, savaşa atıfta bulunarak, "Askeri kanadın ne bildiğini bilmiyorum. Başkan Trump'ın ne bildiğini de bilmiyorum. Sadece bu işi bitirmemiz ve doğru şekilde bitirmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Dimon, piyasaların şu anda "öngörülemez" olduğunu ve savaş sona erene kadar muhtemelen bu durumda kalacağını sözlerine ekledi. Bununla birlikte, Tahran'daki rejimin devrilmesinin ve saldırganlığının başarıyla tamamlanmasının, ekonomi üzerindeki etkiden çok daha önemli olduğunu kaydetti.

"İran artık kimse için tehdit oluşturmamalı"

Sunucu Brian Kilmeade'e konuşan Dimon, "Hepimiz hiçbir şeyin ters gitmemesini ummalıyız. Bu kötü insanların; bilirsiniz işte, bu işi kazanmamızı, boğazları temizlememizi ve İran'ın artık kimse için tehdit oluşturmamasını ummalıyız" ifadelerini kullandı.

Dimon sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak bilirsiniz, piyasalar bu iş bitene kadar endişeli olmaya devam edecektir. Fakat bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu işin başarıyla tamamlanması, piyasaların ne yapacağından çok daha mühim."

JPMorgan CEO'su, benzin fiyatlarındaki artışı İran ve Direniş Ekseni'nin yarattığı "tehditle" kıyaslayarak "önemsiz" olarak nitelendiren Trump yönetiminin açıklamalarına paralel görüş bildirdi.

Dimon, "Ekonomimiz çok büyük, karmaşık, entegre ve iyi durumda. Yıllardır iyi gidiyor. Refah içinde. Dolayısıyla bunun ani bir etkisi olmayacak; bu sadece bir tek etkidir. Bu durumun bütünü etkilemek için gerçekten çok kısa süreli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Üst düzey yönetici, "Tabii ki benzin fiyatlarının artması insanlara biraz zarar verecek. Ancak harcayacak paraları hâlâ var. Hâlâ işleri var" diye ekledi.

AAA verilerine göre, ulusal benzin fiyatı ortalaması şu anda 4,01 dolar seviyesinde bulunuyor. Bazı eyaletlerde, günde dünya petrol taşımacılığının beşte birinin gerçekleştirildiği Hürmüz Boğazı'na İran'ın getirdiği kısıtlamalar nedeniyle fiyatlar 5,88 dolara kadar yükselmiş durumda.