Lübnan’da, bir, İsrailli, yakalandı" /> Lübnan’da, bir, İsrailli, yakalandı" /> Lübnan’da bir İsrailli yakalandı" /> Lübnan’da bir İsrailli yakalandı" /> Lübnan’da bir İsrailli yakalandı" /> Lübnan’da bir İsrailli yakalandı"> Lübnan’da, bir, İsrailli, yakalandı">

Lübnan’da bir İsrailli yakalandı

Lübnan’da bir İsrailli yakalandı"> img
Lübnan’da bir İsrailli yakalandı YDH

YDH-Lübnan güvenlik güçlerinin başkent Beyrut’ta bir İsrailliyi yakaladığı bildiriliyor.




YDH-Lübnan güvenlik güçlerinin başkent Beyrut’ta bir İsrailliyi yakaladığı bildiriliyor.   

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesine açıklamada bulunan bir güvenlik yetkilisi, Lübnan polisinin başkent Beyrut’ta bir İsrailliyi tutukladığını açıkladı.

 

Es-Sefir’e açıklamada bulunan yetkili, Lübnan polisinin bir cinayet soruşturması kapsamında tutukladığı kişi üzerinde yapılan araştırma sonucu, söz konusu şahsın Alman pasaportlu bir İsrailli olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

 

Tutuklanan şahsın Lübnan’a 2005 yılından beri 11 kez giriş yaptığını belirten yetkili, söz konusu şahsın 2006 yılındaki Temmuz Savaşı sırasında da Lübnan’da bulunduğunun anlaşıldığını söyledi.

 

Söz konusu şahıs, sorgusu sırasında Lübnanlı bir güvenlik yetkilisini birkaç defa yurt dışına gönderdiğini ve bu güvenlik yetkilisinin de kendisinin Lübnan’daki bazı işlerini kolaylaştırdığını açıkladığı bildiriliyor.

 

Yardımcı olduğu Lübnanlı güvenlik yetkilisinin İsrailli ve Avrupalı bazı ticari şirketlerle ilişkileri olduğunu belirten şahıs, bu güvenlik görevlisinin bazı Arap ülkelerine de peryodik olarak seyahatlerde bulunduğunu belirtti.

 

Arapçayı yerel lehçeleri ve deyimleri kullanabilecek kadar iyi bildiği belirlenen şahsın bugün Lübnan ordusu istihbarat servisine teslim edildiği bildirildi.