Bağdatlı, Sünniler, el-Kaide’yle, mücadele, konu" /> Bağdatlı, Sünniler, el-Kaide’yle, mücadele, konu" /> Bağdatlı Sünniler el-Kaide’yle mücadele konu" /> Bağdatlı Sünniler el-Kaide’yle mücadele konu" /> Bağdatlı Sünniler el-Kaide’yle mücadele konu" /> Bağdatlı Sünniler el-Kaide’yle mücadele konu"> Bağdatlı, Sünniler, el-Kaide’yle, mücadele, konu">

Bağdatlı Sünniler el-Kaide’yle mücadele konu

Bağdatlı Sünniler el-Kaide’yle mücadele konu"> img
Bağdatlı Sünniler el-Kaide’yle mücadele konu YDH

YDH-Bağdat’taki Sünni aşiretlerin liderleri, el-Kaide ile mücadele konusunda hükümetten kendilerine destek vermesini istedi.




YDH-Bağdat’taki Sünni aşiretlerin liderleri, el-Kaide ile mücadele konusunda hükümetten kendilerine destek vermesini istedi.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Bağdat’taki Sünni aşiret liderleri, Irak hükümetinden el-Kaide ile mücadele konusundaki isteklerine olumlu cevap vermesini istedi.

 

Bağdat ve çevresindeki Sünni aşiretlerin liderleri Irak hükümetinin el-Kaide ile mücadele konusunda kendilerini mali ve askeri açıdan desteklemesi gerektiğini belirtti.

 

Daha önce de el-Enbar ve Diyala’daki Sünni aşiret liderleri, el-Kaide ile mücadele için silahlı gruplar oluşturmuş, ABD ordusu bu silahlı grupları silahlandırmıştı.

 

Aşiretlerin devlet kontrolü dışında silahlandırılmasının ortadan kaldırılmasına çalışılan milis gruplarına yenilerinin eklenmesine sebep olacağını belirten Irak hükümeti, ABD’nin bu grupları silahlandırmasına karşı çıkıyor.