Hizbullah’tan sabah baskını
Hizbullah, perşembe sabahı Tayyibe’de konuşlanan İsrail güçlerini İHA ve güdümlü füzeyle hedef aldığını, bir askeri aracı vurduğunu ve Menara yerleşimine roket saldırısı düzenlediğini açıkladı.
YDH- Hizbullah, perşembe sabahı saat 08:45’te yaptığı açıklamada, Lübnan’ı ve halkını savunma kapsamında, İslami Direniş savaşçılarının Tayyibe Projesi bölgesinde bir evin içine konuşlanmış İsrail gücünü saldırı tipi bir İHA ile hedef aldığını ve doğrudan isabet sağladığını duyurdu.
Ardından perşembe sabahı saat 08:42’de Tayyibe beldesinde “Nemir” tipi bir askeri aracın güdümlü füze ile hedef alındığı ve doğrudan isabet kaydedildiği belirtildi.
Yine perşembe sabahı saat 08:42’de Tayyibe beldesinde “Nemir” tipi bir askeri aracın güdümlü füze ile hedef alındığı ve vurulduğu ifade edildi.
Ayrıca, saat 02:30’da İslami Direniş savaşçılarının “Menara” yerleşimini bir roket salvosuyla hedef aldığı bildirildi.
İlgili Haberler
Hariri’nin dönüşü Ankara ile Riyad arasındaki dengeyi sınayacak
03 Kasım 2026 08:03
Anket: Geçim sıkıntısına rağmen Lübnanlı Şiiler direnişten vazgeçmiyor
03 Kasım 2026 07:38
Hizbullah: ABD’nin iradesini Lübnan’da uygulatmayacağız
02 Kasım 2026 11:04
İran’a saldırı halinde Hizbullah hangi adımı atacak?
02 Kasım 2026 08:20
