14, Martçıların, adayı, Nesib, Lahud, ve, Butros, H" /> 14, Martçıların, adayı, Nesib, Lahud, ve, Butros, H" /> 14 Martçıların adayı Nesib Lahud ve Butros H" /> 14 Martçıların adayı Nesib Lahud ve Butros H" /> 14 Martçıların adayı Nesib Lahud ve Butros H" /> 14 Martçıların adayı Nesib Lahud ve Butros H"> 14, Martçıların, adayı, Nesib, Lahud, ve, Butros, H">

14 Martçıların adayı Nesib Lahud ve Butros H

14 Martçıların adayı Nesib Lahud ve Butros H"> img
14 Martçıların adayı Nesib Lahud ve Butros H YDH

YDH-El Mustakbel Lideri Sa’d Hariri, Nesib Lahud ve Butros Harb’ın hükümet yanlısı 14 Martçı grubun cumhurbaşkanı adayları olduğunu açıkladı.




YDH-El Mustakbel Lideri Sa’d Hariri, Nesib Lahud ve Butros Harb’ın hükümet yanlısı 14 Martçı grubun cumhurbaşkanı adayları olduğunu açıkladı.

 

Sa’d Hariri, Lübnan Güçleri Lideri Semir Caca ile görüşmesinden sonra Nesib Lahud’la Butros Harb’ın 14 Martçıların cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklarken, liderliğini Hizbullah’ın yaptığı muhalif partiler ise Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’u cumhurbaşkanlığı adayı olarak gösterdi.

 

Muhaliflerin yeni cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilmesine ilişkin talepleri sürerken el-Mustakbel Lideri Sa’d Hariri, Marunilerin Ruhani Lideri Kardinal Nasrullah Sufeyr’le yaptığı görüşmeden sonra cumhurbaşkanlığı konusunda uzlaşmaya varmak için diğer partilerle istişare halinde olduklarını açıklamıştı.

 

Öte yandan Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçisi Abdulaziz Hoca, bugün Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore ve Hizbullah Genel Sekreteri Siyasi İşler Yardımcısı Hüseyin Halil’le telefon görüşmesi yaptı.

 

Suudi Arabistan Büyükelçisi Hoca’nın yaptığı telefon görüşmelerinde uzlaşma yönündeki çabaların zaruretini vurguladığı bildiriliyor.

 

Yeni cumhurbaşkanını seçmek için 23 Ekim’de toplanacak olan 128 sandalyeli Lübnan parlamentosunda 14 Martçı milletvekillerinden Antuan Ganim’in öldürülmesi üzerine şu an 127 parlamenter bulunuyor.

 

Parlamentoda 68 milletvekiliyle temsil edilen hükümet yanlısı 14 Martçılar, cumhurbaşkanının parlamentonun üçte ikisinin oyuyla seçilebileceğini öngören anayasanın 49. maddesinin sadece ilk tur için geçerli olduğunu, daha sonraki turlarda yüzde 51 oyun seçim için yeterli olduğunu savunuyor.

 

Parlamentoda 58 milletvekiline sahip olan hükümet karşıtı blokta yer alan ve 14 milletvekiline sahip olan Hizbullah cumhurbaşkanlığı konusunda bir isim üzerinde uzlaşılmaması durumunda parlamento oturumlarına katılmayacaklarını açıklamıştı.