İran: Direniş cephesi ve Hürmüz haklarımızdan vazgeçmeyiz

img
İran: Direniş cephesi ve Hürmüz haklarımızdan vazgeçmeyiz YDH

İran Silahlı Kuvvetleri, direniş cephesiyle dayanışmayı sürdüreceğini ve Hürmüz Boğazı’ndaki meşru haklarından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini açıkladı.




YDH- İran Silahlı Kuvvetleri, ABD ve İsrail’in “sürekli ihlaller ve ihanetlerde” bulunduğundan teyakkuz halinde olduklarını ve “her an müdahaleye hazır” bulunduklarını açıkladı.

Hatemü’l-Enbiya Merkez Karargâhı tarafından yapılan açıklamada, İran ordusunun “İslam Devrimi Rehberi ve Başkomutan’ın mesajına bağlı kalarak tam hazırlık içinde olduğu” ifade edildi.

“Tetikte ve tam hazırlık halindeyiz”

Açıklamada, geçmişte ABD ve İsrail’in “tekrar eden ihlalleri ve ihanetleri” nedeniyle İran Silahlı Kuvvetleri’nin “her an müdahaleye hazır şekilde tetikte bulunduğu” belirtildi.

İran ordusu, “40 gece süren taktik asimetrik savaş ve kutsal savunma günlerinde olduğu gibi bugün de aynı hazırlık seviyesini koruduğunu” vurguladı.

ABD ve İsrail’e sert suçlamalar

Açıklamada ABD ve İsrail için “cinayetkar liderler” ifadeleri kullanılarak, bu ülkelerin İran’ı ve “direniş cephesini tehdit etme hakkına sahip olmadığı” savunuldu.

Donald Trump ve Benyamin Netanyahu’ya atıf yapılarak, “40 günlük savaşta uğradıkları yenilgiyi hatırlamaları gerektiği” ifade edildi.

“Yerli silahlarla düşmana ağır darbeler vuruldu”

Açıklamada, İran’ın yerli üretim silah ve teknolojilerle “ABD ve İsrail’in sözde üstün ordularını sahada mağlup ettiği” öne sürüldü.

Silahlı Kuvvetler, bu başarının “inançlı halk, bilim insanları ve gençlerin katkısıyla” elde edildiğini belirtti.

Hürmüz Boğazı vurgusu: “Taviz yok”

Açıklamanın en dikkat çeken bölümünde, Hürmüz Boğazı üzerindeki haklardan hiçbir koşulda vazgeçilmeyeceği vurgulandı.

İran, “boğazın yönetimini yeni bir aşamaya taşıyacağını” ve “meşru haklardan taviz verilmeyeceğini” açıkladı.

Direniş cephesine destek ve Lübnan mesajı

Açıklamada ayrıca, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde “yıkıcı ve acı verici bir karşılık verileceği” ifade edildi.

Hizbullah ve özellikle Beyrut’un güneyi için yapılan saldırıların yakından takip edildiği belirtildi.

Topluma çağrı: “Birlik içinde olun”

İran halkına da seslenilen açıklamada, “fitne ve ayrılık girişimlerine karşı dikkatli olunması” ve “meydanlarda birlik içinde direnç gösterilmesi” çağrısı yapıldı.



Makaleler

Güncel