• 10/01/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- ABD’nin Lübnan Büyükelçisi Jeffrey Feltman Hizbullah’ın silahsızlandırılması gerektiğini söyledi.




    YDH- ABD’nin Lübnan Büyükelçisi Jeffrey Feltman Hizbullah’ın silahsızlandırılması gerektiğini söyledi.

     

    Bugün Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’la görüşen ABD’nin Beyrut Büyükelçisi Jeffrey Feltman, 1559 sayılı karar doğrultusunda cumhurbaşkanlığı seçiminin ve milislerin silahsızlandırılmasının gerçekleşmesini umduğunu söyledi.

     

    Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak yeni cumhurbaşkanlığı seçimiyle 1559 sayılı kararın sona ermiş telakki edileceğini belirtmişti.

     

    Hizbullah da İsrail tehditleri karşısında Direniş’i destekleyecek bir cumhurbaşkanının seçilmesi gerektiğini belirtmişti.

     

    Öte yandan bugün bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda yapılacak yabancı müdahalelerin vahim sonuçlar doğuracağını belirterek “Dışarıdan dayatılacak bir cumhurbaşkanı Lübnan’da iç savaşın çıkmasına sebep olur” dedi.

     

    Cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki yabancı müdahalelerin aşikar bir hal aldığını belirten Lahud, yabancı müdahalelerinin asli hedefinin Direniş’e darbe vurmak olduğunu ifade etti.

     

    Lübnan’da çıkacak bir iç savaşın kimseye bir faydasının olmayacağını belirten Lahud, “Irak tecrübesi önümüzde duruyor, ABD Kongresi Irak’ın bölünmesi planını getirdi; ama biz Lübnan’ın bölünmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

     

    Görev süresi sona erinceye kadar yetkilerini Sinyore hükümetine devretmeyeceğini yineleyen Lahud, cumhurbaşkanının bu süre içerisinde seçilmemesi durumunda Ordu Komutanı Mişel Süleyman başkanlığında bir hükümet kurdurarak ülkeyi erken seçimlere ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine taşıyacak zeminleri oluşturacağını açıkladı.