Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo, kendisini dış politika ve suç konusunda "zayıf" olmakla itham eden ABD Başkanı Donald Trump’a uçakta verdiği demeçle yanıt vererek kimseden korkmadığını belirtti.
YDH - Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendi sosyal medya platformu üzerinden yönelttiği eleştirilere doğrudan yanıt vererek, Trump yönetiminden çekinmediğini ve Kilise'nin mesajlarını dile getirmeye devam edeceğini bildirdi.
Pazartesi günü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Papa 14. Leo, "Trump yönetiminden veya Kilise'nin üzerinde çalıştığı Gospel (İncil) mesajını yüksek sesle dile getirmekten korkmuyorum" dedi.
Associated Press'in (AP) aktardığına göre, Papa, makamının siyasi bir niteliği olmadığını belirtti.
Papa 14. Leo, "Biz politikacı değiliz. Dış politikaya onun sahip olabileceği perspektiften bakmıyoruz" ifadelerini kullandı.
Barış, diyalog ve devletler arasındaki çok taraflılığı savunmaya devam edeceğini belirten ruhani lider, savaşın karşısında durma konusundaki kararlılığını yineledi.
Trump’tan Papa’ya 'zayıf' suçlaması
ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü saat 21.00 sularında Truth Social platformunda paylaştığı mesajda, Papa 14. Leo'yu hedef alan sert ifadeler kullanmıştı.
Trump, paylaşımında "Papa Leo suç konusunda zayıf ve dış politika için berbat bir isim" değerlendirmesinde bulunmuştu.
Trump, Papa'nın "korku" ile ilgili sözlerine de değinerek, Katolik Kilisesi ve diğer Hristiyan örgütlerin Kovid-19 döneminde yaşadıklarını hatırlattı.
ABD Başkanı, "Trump yönetiminden duyulan 'korkudan' bahsediyor ama Kovid döneminde Katolik Kilisesi ve diğer tüm Hristiyan örgütlerin yaşadığı korkudan bahsetmiyor. O dönemde açık havada, aralarında 10 hatta 20 fit mesafe varken bile ibadet eden rahipleri, din adamlarını ve herkesi tutukluyorlardı" ifadelerini kullandı.
Öte yandan ABD ve İsrail'in İran'a yönelik haydutluk eylemlerinin başından bu yana Papa 14. Leo sosyal medya platformu X üzerinden barış çağrılarını sürdürüyor.
Cumartesi günü yaptığı bir paylaşımda "Tanrı hiçbir çatışmayı kutsamaz" diyen Papa, barışın temsilcisi olan İsa Mesih'in öğrencilerinin hiçbir zaman kılıç sallayanların veya bomba atanların tarafında olmayacağını ifade etti.