FBI Direktörü Patel teknik arıza nedeniyle görevden alındığını sandı

img
FBI Direktörü Patel teknik arıza nedeniyle görevden alındığını sandı YDH

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Kash Patel’in, kurumun bilgisayar sistemine erişemeyince görevden alındığını düşünerek paniğe kapıldığı ve çevresine Beyaz Saray tarafından kovulduğunu duyurduğu bildirildi.




YDH - ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Kash Patel'in, kurumun dahili bilgisayar sistemine giriş yapamadığı sırada görevine son verildiğini zannettiği bildirildi.

The Atlantic dergisinden gazeteci Sarah Fitzpatrick tarafından kaleme alınan ve Patel'in "paranoya" ile "aşırı alkol kullanımı" içinde olduğunu savunan makalede, olayın bir teknik aksaklıktan kaynaklandığı belirtildi.

The Atlantic'in haberine göre, 10 Nisan akşamı işten ayrılmaya hazırlanan Patel, FBI'ın iç sistemine girişte sorun yaşadı. Sisteme erişemeyince derhal erişiminin kasıtlı olarak engellendiği hükmüne varan Patel, yardımcılarını ve müttefiklerini arayarak Beyaz Saray tarafından görevden alındığını bildirmeye başladı.

Kurum çalışanları Patel’in tavrını "sinir krizi" olarak niteledi

Patel'in bu süreçteki eylemlerine tanık olan dokuz kişiden ikisi, FBI Direktörü’nün sergilediği tutumu bir "sinir krizi" olarak tanımladı. Yaşananların büro içerisinde hızla yayılmasının ardından, FBI personelinin Beyaz Saray ve Kongre üyelerini arayarak kurumun yönetiminde kimin olduğunu sorgulamaya başladığı aktarıldı. Daha sonra erişim sorununun teknik bir hatadan kaynaklandığı ve kısa sürede çözüldüğü anlaşıldı.

FBI çalışanlarından biri duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Nihayetinde bu durum tam bir saçmalıktı" ifadelerini kullandı.

Dergide yer alan ve iki düzineden fazla kaynağa dayandırılan iddialarda, Patel'in "paranoyak" tavırlarının yanı sıra "aşırı derecede alkol tükettiği" vakalara da yer verildi.

Yayına konuşan kaynaklar, Patel'in Washington'daki özel bir kulüp olan Ned's ile Las Vegas'taki Poodle Room gibi mekanlarda, sıklıkla yönetim yetkililerinin huzurunda "açıkça sarhoş olana kadar içtiğini" dile getirdi.

Söz konusu iddialara göre, Patel’in yaşadığı "alkollü geceler" nedeniyle bazı toplantı ve brifinglerin ertelenmesi gerekti. Ayrıca koruma ekibinin Patel’i uyandırmakta güçlük çektiği bazı hadiselerin yaşandığı savunuldu.

Haberde, Patel'in yaşam belirtisi vermediği bir odanın kapısını açabilmek için "koçbaşı ekipmanı" talep edildiği bir olaydan da bahsedildi.

FBI ve Patel iddiaları yalanlayarak yargı yoluna gitti

FBI Sözcüsü Erika Knight, söz konusu makaleyi "uydurma" olarak nitelendirerek dava açılacağını duyurdu. Kash Patel ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Seni ve tüm sahte haber ekibini mahkemede göreceğiz... Sahte haberlerine devam et" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Patel’in avukatı Jesse Binnall, makale henüz yayımlanmadan önce The Atlantic’e bir mektup göndererek içeriği "kategorik olarak yanlış ve iftira niteliğinde" şeklinde tanımlamış ve yayımlanmamasını talep etmişti.

Binnall, yayının ardından yaptığı paylaşımda, "Uyarıldılar. Yine de yayımladılar. Mahkemede görüşürüz" dedi.

The Atlantic’e göre Patel, görevden alınabileceği ihtimali üzerine "derin bir paranoya" yaşıyor. Öte yandan, başkanlık yönetiminde Patel’in yerine kimin gelebileceğine dair görüşmelerin şimdiden açıkça yapıldığı öne sürülüyor.



Makaleler

Güncel