• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Devrik Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri’nin “Irak’ın Özgürleştirilmesi ve Cihat Yüksek Komutanlığı” adı altında birleşen 22 silahlı grubun liderliğine getirildiği bildirildi.




    YDH-Devrik Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri’nin “Irak’ın Özgürleştirilmesi ve Cihat Yüksek Komutanlığı” adı altında birleşen 22 silahlı grubun liderliğine getirildiği bildirildi.

     

    Mısır’da yayınlanan el-Vatanu’l- Arabi gazetesine bir demeç veren Iraklı bir kaynak, Baas partisi unsurlarıyla bazı direniş gruplarının Irak’ın federal bölgelere ayrılması planına karşı askeri ve siyasi bir direniş başlatmak için birleştiklerini ve kurdukları geçici hükümete de Irak’ın daimi cumhurbaşkanı sıfatıyla İzzet İbrahim ed-Duri’nin getirilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti.

     

    Suudi Arabistan’a ait el-Arabiya televizyonu da üç hafta önce yayımladığı bir video bandında kendisini yeni cephenin sözcüsü olarak tanıtan ve yüzünü örtüyle kapatmış bir şahsın İzzet İbrahim ed-Duri liderliğinde yeni bir direniş cephesi kurulduğuna ilişkin açıklamalarına yer vermişti.

     

    Bazı Sünni gruplarla Baas partisi liderlerinin Arap Sosyalist Baas Partisi Genel Sekreteri Sıfatıyla İzzet İbrahim’in seçimini tebrik ettiklerini belirten Iraklı haber kaynakları, Arap Sosyalist Baas Partisi’nin tarihi bir kongreyle direniş gruplarıyla kurduğu ittifak dolayısıyla bir bildiri yayımladığını duyurdu.

     

    Yeni direniş ittifakının güçlü bir mücahit ordusu olduğunun belirtildiği bildiride yeni cephenin faaliyetlerinde Arap ulusal idealleriyle İslami dayanışmayı eksen aldığı ve General İzzet İbrahim’in milletle ilgili işlerdeki ince ve hikmetli düşünceleriyle uzman bir şahsiyet olarak “Cihat” ve “Irak’ın Özgürleştirilmesi”ne komutan olarak seçildiği ifade edildi.

     

    İzzet İbrahim ed-Duri liderliğinde birleşen 22 silahlı grupta yer alan örgütlerden bazılarının şunlar olduğu bildirildi:

     

    Irak İslam Ordusu, Mücahitler Ordusu, Ensaru’s- Sunne, Fatihler Ordusu, Irak İslami Direniş Cephesi, Hamas Direniş Cephesi, 1920 Tugayları, Raşidin Ordusu, Irak Müslümanları Ordusu, Irak Mücahitleri İslami Ordusu, Cundu’r- Rahman Ordusu, ed-Dava ve Rıbat Tugayları, et-Temkin Tugayları, Nakşibendi Mücahitleri, Muhammed Fatih Tugayları, Cihat ve Değişim Cephesi,