• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hamas, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın Hamas’la İsrail arasında gizli görüşmeler yapıldığı yönündeki iddiasını yalanladı.




    YDH-Hamas, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın Hamas’la İsrail arasında gizli görüşmeler yapıldığı yönündeki iddiasını yalanladı.

     

    Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın Hamas’la İsrail arasında gizli görüşmeler yapıldığı yönündeki iddiası, gerçek dışı ve temelsizdir” dedi.

     

    Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir sırada, İsraillilerle yaptığı görüşmeleri kendince izah edebilmek için bu tür temelsiz iddiaları gündeme getirdiğini belirtirken, İsrail başbakanlığı da Mahmud Ababs’ın iddiası üzerine bir açıklama yaparak Hamas İsrail görüşmesinin hayal ürünü olduğunu ifade etti.

     

    Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Ürdün Kralı Abdullah’la yaptığı görüşmeden sonra “Bazı Hamas üyelerinin Beyt Hanun geçiş noktasında ilişkileri normalleştirmek için İsraillilerle görüşmeler yaptığına dair istihbarata sahibiz. Bu bilgi kısmen doğrulamış bulunuyor” demişti.

     

    Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bizim işgalci İsrail konusundaki tutumumuz son derece açıktır. İsraillilerin yer aldığı hiçbir müzakereye katılmayacağız” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel