• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Körfez bölgesindeki bazı Arap ülkeleri Irak’ta ulusal uzlaşmanın sağlanmasını engellemek için 6 milyar dolarlık bütçe ayırdığı bildiriliyor.




    YDH-Körfez bölgesindeki bazı Arap ülkeleri Irak’ta ulusal uzlaşmanın sağlanmasını engellemek için 6 milyar dolarlık bütçe ayırdığı bildiriliyor.

     

    Irak’ta yayınlanan el-Beyyinetu’l- Cedide gazetesinin haberine göre Körfez bölgesindeki bazı Arap ülkeleri, Irak’taki iç çatışmaların sürmesini sağlamak için Irak içindeki bazı nüfuzlu kişilere ve bölgedeki bazı çevrelere maddi yardımda bulunmak üzere 6 milyar dolarlık bütçe ayırdı.

     

    Gazeteye açıklamada bulunan kaynaklar, Körfez bölgesindeki özellikle küçük bir ülkede Irak’ta saldırı operasyonları düzenlemelerini sağlamak için Irak içindeki bazı grupların liderleriyle ve nüfuzlu kişilerle görüşmeler de gerçekleştirildiğini öne sürdü.

     

    Söz konusu Arap ülkesinin günde 6 milyon varil petrol ihraç etme kapasitesine sahip olan Irak’ın petrol ihraç etmesini engellemeye çalıştığını belirten gazete, bunun halen yoksulluk sınırının altında yaşayan Irak halkının günlük hayatında son derece olumsuz etkilerinin olacağını yazdı.

     

    Iraklı bir yetkilinin daha önce Ayetullah Sistani’nin temsilcilerine yönelik terörist saldırılarda da söz konusu Arap ülkelerinin rolünün bulunduğunu açıkladığına dikkat çeken gazete, Irak’ta uygulanmaya çalışılan ulusal uzlaşmanın engellenmesi için Katar’da İsraillilerin de yer aldığı bir toplantının düzenlendiğini yazdı.