Eski ABD Başkanı Kennedy'nin torunu: ABD İran'da kaybetti
ABD'nin eski başkanı John Kennedy'nin torunu Jack Schlossberg, Manhattan'daki bir sinagogda düzenlenen seçim münazarasında İsrail'e yönelik silah sevkiyatına karşı olduğunu söyledi.
YDH - ABD'nin eski başkanı John Kennedy'nin torunu Jack Schlossberg, İsrail'e yönelik silah sevkiyatına ambargo uygulanmasını desteklediğini açıkladı. Schlossberg ayrıca ABD'nin "İran'daki savaşı kaybettiğini" söyledi.
Schlossberg, Manhattan'daki Stephen Wise Sinagogu'nda düzenlenen halka açık seçim münazarasında konuştu. Münazara sırasında, bağımsız Senatör Bernie Sanders'ın İsrail'e 440 milyon dolar değerinde bomba ve askeri ekipman transferini engellemeyi amaçlayan teklifine destek verip vermeyeceği soruldu.
Jack Schlossberg, söz konusu teklife destek vereceğini ifade etti.
Schlossberg, İran'a karşı savaşa muhalefet etmenin, bu savaşın finansmanına karşı çıkmak anlamına geldiğini de belirtti.
Öte yandan Schlossberg, İsrail'in hava savunma sistemi olan Demir Kubbe için finansman desteğini sürdürdüğünü söyledi. Ayrıca İsrail'i Yahudi devleti olarak tanımayı desteklediğini ifade etti.
Jack Schlossberg'in, New York'u temsil eden ve emekliye ayrılmaya hazırlanan Kongre üyesi Gerald Nadler'in yerine geçebilecek öne çıkan isimlerden biri olduğu belirtiliyor.
Schlossberg'in açıklamaları, ABD'deki siyasi çevrelerde İsrail'e verilen Amerikan askeri desteği konusunda görüş ayrılıklarının derinleştiği bir dönemde geldi.
İlgili Haberler
Pentagon İran savaşına para yetiştiremiyor
07 Eylül 2026 16:32
İran savaşının Amerikalı tüketiciye enerji maliyeti 100 milyar doları …
07 Eylül 2026 15:26
Volkswagen fabrikası İsrail'in silah üretim merkezine dönüşüyor
07 Eylül 2026 14:15
Hürmüz gerilimi petrolü 120 dolara taşıyabilir
07 Eylül 2026 12:01
