Netanyahu: Hizbullah’ın fiber optik İHA’larına karşı özel ordu ekibi kuruldu
İsrail Başbakanı Netanyahu, Hizbullah'ın fiber optik teknolojili İHA tehdidine karşı özel askeri bir ekip kurulduğunu ilan etti.
YDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Lübnan sınır hattında tırmanan askeri gerilime ilişkin yaptığı resmi açıklamada, Hizbullah tarafından aktif olarak kullanılan fiber optik güdümlü insansız hava araçlarının (İHA) yarattığı tehditleri bütünüyle ortadan kaldırmak amacıyla orduda özel bir operasyon ekibi kurulduğunu duyurdu.
Netanyahu, Tel Aviv rejiminin kuzeydeki İsrail yerleşim birimlerini güvence altına almak ve Lübnan'da toprak geri almak amacıyla başlattığı sınır ötesi askeri operasyonlara kararlılıkla devam ettiğini belirtti.
Gelişmelerin cephe hattındaki yansımalarını inceleyen İbrani medyası ise hafta sonu boyunca kuzey sınır bölgelerine ve sınır hattındaki yerleşim yerlerine yönelik yoğun bir İHA, kamikaze dron ve füze sevkiyatının kesintisiz sürdüğünü açıkladı.
İsrail işgal ordusunun, Hizbullah tarafından düzenlenen bu kapsamlı hava saldırılarının gerçek menzilini, sınır tahkimatları üzerindeki sahadaki etkilerini veya sivil alanlarda yol açtığı hasarı açıklamaktan bilinçli olarak kaçındığı aktarıldı.
Ordunun bu tutumuyla askeri kayıplar üzerinde tam bir belirsizlik ve sansür stratejisi yürüttüğü vurgulandı.
Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail rejiminin Hizbullah saldırıları nedeniyle tahliye edilen veya tehdit altında yaşayan kuzey sakinlerine yönelik ekonomik, eğitimsel ve sosyal çözümler sunmakta tamamen yetersiz kaldığını bildirdi.
Siyasi idarenin yaşadığı bu tıkanıklık, askeri yönetimin aylardır Hizbullah ile süregelen gerginliğin ardından bölge halkına vaat ettiği güvenlik düzeyini ve caydırıcılığı bir türlü sağlayamamasıyla eş zamanlı olarak derinleşiyor.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

