İran Donanması’ndan ABD destroyerine misilleme operasyonu

img
İran Donanması’ndan ABD destroyerine misilleme operasyonu YDH

İran Donanması, Umman Denizi’nde İran ticaret gemilerine yönelik saldırılardan ve Hürmüz Boğazı'ndaki ihlallerden sorumlu tuttuğu bir Amerikan destroyerinin komuta ve kontrol merkezini hedef alarak imha ettiğini duyurdu.




YDH- İran İslam Cumhuriyeti Ordusu, Umman Denizi'nde İran ticaret gemilerine yönelik gerçekleştirilen saldırılara ve Hürmüz Boğazı’ndaki seyir kurallarının ABD tarafından ihlal edilmesine karşı sert bir misilleme operasyonu başlattığını duyurdu.

İran donanması, saldırıların planlandığı ve yönetildiği tespit edilen Amerikan destroyerini hedef aldı.

İran ordusundan yapılan resmi açıklamada, saatler önce gerçekleşen operasyonun, İran karasularına yaklaşma girişiminde bulunan ve saldırgan eylemlerin odağında yer alan bir Amerikan destroyeri üzerinde yoğunlaştığı belirtildi.

İran Donanması, detaylı tespit ve kimlik belirleme çalışmalarının ardından, söz konusu destroyer bünyesindeki "komuta ve kontrol merkezini" tam isabetle hedef aldığını açıkladı.

"Dena destroyerinin şehitlerinin kanı yerde kalmayacak"

İran ordusu, operasyonun "Dena" destroyerinde hayatını kaybeden İran askerlerinin "masum kanının intikamını alma" amacı taşıdığını vurguladı.

Açıklamada, Amerikan ve İsrail bağlantılı hedeflerin yakından izlendiği belirtilerek, "Suçlu ve saldırgan düşmanı tüm gücümüzle takip etmeye devam edeceğiz. Ülkemize ve ticaret gemilerimize yönelik her türlü düşmanca eylem, en sert şekilde ve en kısa sürede karşılık bulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bu operasyon, İran’ın deniz sahasındaki güvenlik ihlallerine karşı "sıfır tolerans" stratejisini uygulamaya koyduğunun yeni bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.