İsrail medyası: Sahada ateşkes hissi yok, sirenler devam ediyor
İsrail basını, ateşkes ilanına karşın kuzey bölgelerde sirenlerin ve önleme füzelerinin devam ettiğini, sahadaki durumun değişmediğini bildirdi.
YDH- İsrail medyası, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Lübnan ile İsrail arasında ateşkes ilan edildiğini duyurmasının ardından işgal altındaki Kuzey Filistin’deki sahadaki duruma dikkat çekti. Sirenlerin sürdüğü ve sahada “gerçek bir ateşkes hissinin oluşmadığı” belirtildi.
Sirenler ve önleme füzeleri sürüyor
İsrail’in Kanal 12 televizyonuna konuşan muhabir, işgal altındaki Batı Celile ve Yukarı Celile bölgelerinde sabah saatlerinde yeniden sirenlerin çaldığını söyledi.
Muhabir, Batı Celile’deki uyarının “yanlış alarm” olarak değerlendirildiğini, Yukarı Celile’de ise bir hava hedefinden söz edildiğini ancak hedefin İsrail hava sahasını ihlal edip etmediğinin henüz netleşmediğini aktardı.
Muhabir, “Ancak bu, sahadaki gerçeği değiştirmiyor. İnsanlar sabahları siren sesleriyle ve önleme patlamalarıyla uyanıyor.” ifadelerini kullandı.
“Ateşkes hissi yok”
İsrailli muhabir, hava savunma sistemlerinin çalışmasına rağmen bunun da riskler barındırdığını belirtti.
“Birkaç gün önce Metula’da bir önleme füzesinden düşen parçalar bir eve isabet etti.” diyen muhabir, bu durumun siviller için yeni tehlikeler yarattığını ifade etti.
Muhabir, mevcut tabloya ilişkin olarak “Sonuç olarak sahada ateşkes varmış gibi bir his yok.” değerlendirmesinde bulundu.
İlgili Haberler
Hizbullah: Direnişi zayıflatma hesabı bir yanılsama
15 Eylül 2026 15:20
İsrail, Lübnan'ın güneyinde 'güvenlik kuşağını' genişletiyor
15 Eylül 2026 10:20
ABD'li eski yetkili: Lübnan-İsrail anlaşması ekim sonrasına kaldı
14 Eylül 2026 12:20
Lübnan-İsrail görüşmeleri için yeni tarih
13 Eylül 2026 23:01
