• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan muhalefetinin cumhurbaşkanı adayı Mişel Aun, “ulusal kurtuluş planı” adını verdiği yeni bir çözüm önerisi getirdi.




    YDH-Lübnan muhalefetinin cumhurbaşkanı adayı Mişel Aun, “ulusal kurtuluş planı” adını verdiği yeni bir çözüm önerisi getirdi.

     

    Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’un getirdiği çözüm önerisi, cumhurbaşkanlığına kendi grubu dışından birinin aday gösterilmesini; buna karşılık, parlamentoda çoğunluğu elinde bulunduran Sa’ad Hariri’nin de başbakanlığa grubu dışından birini getirmesini öngörüyor.

     

    Bugün meclis grup toplantısında bir konuşma yapan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Lübnan’daki siyasi bunalımın çözümü konusunda “ulusal kurtuluş planı” adını verdiği bir teklif getirdi.

     

    Konuşmasında bir çözüm planı getirdiklerini söyleyen Aun, “Buna göre cumhurbaşkanlığı için Ulusal Özgürlük Hareketi dışından biri belirlensin ve bu kişi, Hizbullah’la yapılan anlaşma belgesinin muhtevasına bağlı kalsın ve bunun cumhurbaşkanlığı dönemi yaklaşık 18 ay sonra yapılacak olan parlamento seçimlerinden sonra sona ersin” dedi.

     

    Buna karşılık el-Mustakbel Lideri Sa’ad Hariri’nin de başbakanlığa kendi grubu dışından birini atamasını isteyen Aun, “bu şahıs da Refik Hariri cinayeti konusunda kurulacak uluslar arası mahkeme konusuna bağlı kalsın” diye konuştu.

     

    Planında meclisteki sandalye dağılımına uygun bir ulusal birlik hükümeti kurulması önerisine de yer veren Mişel Aun, yeni hükümette 14 Martçıların yüzde 55; Hizbullah, Ulusal Özgürlük Hareketi ve Emel’in de yüzde 45 oranında temsil edilmesini istedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel