İsrail, Dahiye saldırısı öncesi ABD’yi bilgilendirdi

img
İsrail, Dahiye saldırısı öncesi ABD’yi bilgilendirdi YDH

İsrail’in Beyrut’un güneyindeki Dahiye saldırısı öncesinde ABD’yi bilgilendirdiği ortaya çıktı.




YDH- Axios'un İsrailli muhabiri Barak Ravid'in haberine göre, İsrail, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye öncesinde Amerika'yı bilgilendirdi.

Ravid'e göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah’ın kuzey İsrail’e yönelik her türlü misillemesine karşı "Beyrut’u vurmaya devam edeceklerini" açık bir dille ifade etti.

Washington rejiminin "meşru müdafaa" olarak desteklediği bu strateji, Tahran yönetiminden gelen "kesin ve acı verici karşılık" tehditleriyle birlikte bölgeyi yeni bir çatışma sarmalına sürükledi.

Tahran cephesinden "doğrudan karşılık" tehditleri yükseldi. Bölgedeki diplomatik süreçler, yeniden tırmanan askeri gerilimle birlikte ağır bir darbe aldı.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komitesi üyesi İbrahim Rızai, Dahiye saldırısına "kesin ve acı verici" bir yanıt verileceğini belirtirken, Muhammed Bakır Galibaf da ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin bölgedeki Amerikan üslerini meşru hedef haline getirdiğini söyledi.

Bölgedeki durum, hafta başında Trump yönetimi tarafından ilan edilen ancak Hizbullah tarafından reddedildiği için "kağıt üzerinde kalan" kısmi ateşkesin ardından iyice karmaşıklaştı.

ABD’li yetkililer, Hizbullah’a "anlamsız bir savaşı sürdürmek veya yerinden edilmiş halkın evlerine dönmesine izin vererek Lübnan’ın yeniden inşasına katkı sağlamak" arasında bir seçim yapması çağrısında bulunuyor.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) ise İran’ın olası füze ve İHA saldırılarına karşı bölgedeki tüm güçlerini en yüksek alarm durumuna geçirmiş durumda.

İlgili Haberler


Makaleler

Güncel