• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Suudi Arabistan, ABD Başkanı George Bush’un çağrısıyla düzenlenecek olan Annapolis Konferansı’na katılacağını açıkladı.




    YDH-Suudi Arabistan, ABD Başkanı George Bush’un çağrısıyla düzenlenecek olan Annapolis Konferansı’na katılacağını açıkladı.

     

    Annapolis Konferansı konusunda Arap ülkelerinin ortak bir tutum takınması için Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen toplantıya katılan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal, ülkesinin Annapolis Konferansı’na katılacağını açıkladı.

     

    Annapolis Konferansı’nın, Ortadoğu barışının yeninden canlandırılması, Arap ülkeleriyle İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi ve bölgedeki ılımlı Arap devletlerinden İran ve Suriye gibi ABD karşıtı ülkeler karşısında ortak bir cephe oluşturulması gibi hedeflere yönelik olduğu belirtilirken, Filistinli mültecilerin durumu ve Kudüs’ün statüsü gibi temel meselelere gündeminde yer vermemesinden dolayı konferanstan somut bir sonuç elde edilemeyeceği ifade ediliyor.

     

    İran ve Filistinli direniş grupları, ABD ve İsrail çıkarlarına hizmet ettiği gerekçesiyle Annapolis Konferansı’nı mahkum ederken Suriye, Golan sorununa gündeminde yer vermesi durumunda konferansa katılabileceğini açıklamıştı.