Vance: İsrail hoşlansa da hoşlanmasa da İran'la anlaşma istiyoruz
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İsrail'in tutumundan bağımsız olarak Washington'un İran'la uzun vadeli bir nükleer anlaşma arayışını sürdüreceğini belirtti.
YDH- ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, ülkesinin İran ile bir nükleer anlaşmaya varma çabalarını sürdüreceğini belirterek, bunun İsrail'in hoşuna gitse de gitmese de devam edeceğini söyledi.
Vance, ABD'nin Fox News kanalına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın nükleer programına ilişkin "uzun vadeli bir anlaşmaya ulaşılabileceğine inandığını ve bu konuda haklı olduğunu" ifade etti.
ABD Başkan Yardımcısı, bunun İsrail'in hoşuna gidebileceğini ya da gitmeyebileceğini belirterek, "Ancak bunun Amerika Birleşik Devletleri'nin çıkarına olduğuna inanıyoruz." dedi.
Trump da daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in bölgede yeni bir tırmanışa gitmesini veya İran'a yönelik saldırılarını yeniden başlatmasını beklemediğini söylemişti.
Trump, "Bunun olacağını sanmıyorum. İşler oldukça iyi gidiyor. İran yapması gerekeni yapıyor." ifadelerini kullanmıştı.
ABD medyasında yer alan haberlerde ise Trump'ın, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu, İran'a karşı yeni askeri operasyonlar düzenlenmesi halinde Washington'un İsrail'e destek vermeyeceği konusunda uyardığı öne sürülmüştü.
Söz konusu haberler, İsrail'in pazartesi günü İran'ın çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarının ardından yayımlanmıştı.
Öte yandan İran, 7 Haziran Pazar akşamı Beyrut'un güney banliyösüne yönelik İsrail saldırısına karşılık olarak işgal altındaki toprakların kuzeyine saldırılar düzenlemiş, daha sonra da kendi topraklarına yönelik İsrail saldırılarının ardından işgal altındaki toprakların kuzeyi ve merkezine yönelik yeni saldırılar gerçekleştirmişti.
İlgili Haberler
Trump’tan Rusya’ya yaptırım paketini askıya alma kararı
17 Ekim 2026 09:53
CENTCOM: İran destekli milisler Devrim Muhafızları'na para aktarıyor
16 Ekim 2026 23:30
Trump: Suudiler, İbrahim Anlaşmaları'na hiç olmadığı kadar yakın
16 Ekim 2026 23:12
ABD’nin Patriot ve THAAD füze stokları kritik düzeyde azaldı
16 Ekim 2026 15:38
