Hizbullah'tan CNN'e yalanlama
Hizbullah, CNN'in röportaj yaptığı kişinin örgütle hiçbir bağlantısının bulunmadığını belirtti.
YDH- Hizbullah Medya İlişkileri Birimi, CNN'in kısa süre önce yayımladığı ve bir kişinin "direniş savaşçısı" ile Hizbullah üyesi olarak tanıtıldığı haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Hizbullah'ın resmi medya birimi tarafından yayımlanan açıklama, CNN'de yayımlanan ve kanalın bir "Hizbullah savaşçısıyla" röportaj yaptığını öne sürdüğü habere yanıt olarak geldi.
Açıklamada, "Hizbullah Medya İlişkileri Birimi, söz konusu kişinin doğrudan ya da dolaylı olarak Hizbullah üyesi olmadığını kesin bir şekilde teyit eder." denildi.
Ayrıca, Hizbullah'ın herhangi bir medya kuruluşuyla böyle bir görüşmeyi koordine etmediği, kolaylaştırmadığı veya düzenlemediği vurgulandı.
Hizbullah Medya İlişkileri Birimi açıklamasında, yerel, Arap ve uluslararası medya kuruluşlarına da çağrıda bulunarak, "sorumluluk ve profesyonellik" ilkeleri başta olmak üzere "mesleki standartlara ve gazetecilik kurallarına" bağlı kalmalarını istedi.
Açıklamada ayrıca, medya kuruluşlarıyla yapılacak her türlü iletişim ve görüşmeyi koordine etmeye yetkili "tek merciin" Hizbullah Medya İlişkileri Birimi olduğu yinelendi.
Birim, "profesyonel ve sorumlu medya çalışmalarına hizmet edecek şekilde" iş birliğine her zaman hazır olduğunu da belirtti.
İlgili Haberler
İsrail ile 'çerçeve anlaşması' Lübnanlılara pek çok şey kazandırdı!
01 Eylül 2026 17:57
Berri: “Lübnan’ın toprağı pazarlık konusu edilemez”
01 Eylül 2026 08:12
Aun’dan İsrail’le “düşmanlığı bitirme” çağrısı
31 Ağustos 2026 17:37
Lübnan'daki Maruni Patriği: Lübnan için etkin tarafsızlık politikası b…
30 Ağustos 2026 23:55
