Trump: ABD bu gece İran'ı çok sert vuracak
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın savunma ve taarruz kabiliyetinin büyük bölümünün yok edildiğini savunarak, ABD ordusunun bu gece ülkeyi çok sert bir şekilde vuracağını açıkladı.
YDH - ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İran'a yönelik bu gece çok sert bir askeri operasyon düzenleneceğini duyurdu.
İran'ın askeri gücünün önemli ölçüde zayıfladığını ileri süren Trump, ülkenin deniz kuvvetleri, hava kuvvetleri, radar sistemleri, uçaksavar savunması ve diğer tüm savunma unsurlarının yanı sıra taarruz kabiliyetinin de büyük bölümünün ortadan kalktığını iddia etti.
Trump, bu gece düzenlenecek askeri saldırının ardından orta vadeli hedeflerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.
Yakın bir gelecekte İran'ın kritik enerji tesislerini hedef alacaklarını kaydeden Trump, "Gelecekte, çok da uzak olmayan bir zamanda, Hark Adası'nı ve diğer petrol altyapı noktalarını ele geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
Bu adımla birlikte İran'ın petrol ve doğalgaz pazarlarının yönetimini tamamen üstleneceklerini belirten Trump, bu süreci Venezuela'da uygulanan politikalara benzetti.
Trump, Venezuela'da yürütülen faaliyetlerin hem Venezuela hem de ABD için son derece başarılı sonuçlar verdiğini savunarak, benzer bir kontrol mekanizmasını İran üzerinde de kuracaklarını iddia etti.
İlgili Haberler
Petrol fiyatındaki sert düşüşte manipülasyon şüphesi
03 Kasım 2026 14:09
ABD ablukası Küba hastanelerini ilaçsız ve ekipmansız bırakıyor
03 Kasım 2026 13:45
Trump, İran’a ilişkin iddialarıyla “zafer” mi ilan edecek?
03 Kasım 2026 10:59
Demokratlar Temsilciler Meclisi’ni kazanırsa Trump’ı nasıl sınırlayaca…
03 Kasım 2026 08:28
