İsrail Sağlık Bakanlığı, İran'a karşı savaşın başlamasından bu yana hastanelere ulaştırılan yaralı sayısının 9 bin 162'ye yükseldiğini açıkladı.
YDH- İsrail Sağlık Bakanlığı, cuma gecesi hastanelere 10 yeni yaralının kabul edildiğini duyurarak güncellenmiş kayıp verilerini açıkladı.
Bakanlığın verilerine göre, 28 Şubat'ta İran'a karşı savaşın başlamasından bu yana İsrail hastanelerine ulaştırılan toplam yaralı sayısı 9 bin 162'ye yükseldi.
Veriler ayrıca, İran ile varılan ateşkesten bu yana yalnızca kuzey cephesinden hastanelere sevk edilen yaralı sayısının 1261'e ulaştığını ve bu yaralıların çeşitli sağlık merkezlerine dağıtıldığını gösterdi.
Bakanlık, Lübnan ile ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana ise kuzey cephesinden kaynaklanan toplam 843 yaralının İsrail hastanelerine kaydedildiğini bildirdi.
İsrail Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son rakamlar, Lübnan'daki İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ın Güney Lübnan ve işgal altındaki kuzey Filistin'de İsrail güçlerine yönelik operasyonlarını sürdürdüğü bir dönemde geldi.
Bu hafta başında İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Güney Lübnan'daki ve kuzey sınırındaki İsrail askeri birliklerinin durumunu "son derece endişe verici" olarak nitelendirdi.
Kanal, İsrail ordusunun sahada önemli kayıplar verdiğini bildirirken, geçen haftanın ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana “en ağır” kayıpların yaşandığı dönemlerden biri olduğunu aktardı.
İsrail sağlık yetkilileri 8 Haziran'da, tek bir günde 77 yaralının hastanelere ulaştırıldığını açıklamıştı.