• 12/05/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak hükümetinin, el-Kaide’ye karşı savaşan ve “Uyanış Şuraları” olarak da nitelendirilen aşiret güçlerine katılımın arttırılması için yeni bir planlama yaptığı bildiriliyor.




    YDH-Irak hükümetinin, el-Kaide’ye karşı savaşan ve “Uyanış Şuraları” olarak da nitelendirilen aşiret güçlerine katılımın arttırılması için yeni bir planlama yaptığı bildiriliyor.

     

    Bağdat Güvenlik Planı Sözcüsü General Kasım Ata, söz konusu aşiret güçleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “şu anda 12 bin gönüllümüz var, bunun gelecek yılın ilk 6 ayı içerisinde 45 bin kişiye çıkarılması için planlama yapıyoruz” dedi.

     

    Irak Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed el-Ubeydi de son yaptığı açıklamada Irak ordusundaki asker sayısının halen 200 bin olduğunu belirterek bunların yaklaşık 13 bininin subay, geri kalanının da er olduğunu ifade etmişti.

     

    Irak Savunma Bakanı, ülkedeki asker sayısını gelecek yılın sonuna kadar 250 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtmişti.

     

    Bağdat Güvenlik güçleri yetkilisi Kasım Ata, Irak hükümetinin “Uyanış Şuraları”nı ordu ve polis güçlerinin yanında faaliyet gösterebilmesi için somut planlamalar yaptığını açıkladı.

     

    General Kasım Ata, yeni planlamalar çerçevesinde ordu ve polis güçlerinin tamamının üniformalar giyeceğini ve yüzlerini örtülerle kapatmayacaklarını belirterek “Uyanış Şurası” üyelerinin de kendi başlarına hareket etmeyeceğini ve güvenlik güçlerinin komutası altında faaliyet göstereceklerini ifade etti.

     

    Aşiretlere bağlı gönüllülerin Uyanış Şuralarına katılımı konusunda somut ölçütler belirlendiğini söyleyen Ata, gönüllülerin bu Şuralara üyelik için söz konusu ölçütler doğrultusunda İçişleri ve Savunma Bakanlıklarına başvurduklarını belirtti ve gönüllülerin yargı soruşturması altında bulunmamalarının şart koşulduğunu ifade etti.