• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, İsrail’le uzlaşma çabalarını eleştirerek Hamas’ın İsrail’i asla tanımayacağını söyledi.




    YDH- Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, İsrail’le uzlaşma çabalarını eleştirerek Hamas’ın İsrail’i asla tanımayacağını söyledi.

     

    Hamas’ın kuruluşunun 20. Yıldönümü dolayısıyla Gazze’de düzenlenen törende konuşan Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, Annapolis Konferansı’nı “büyük bir hile” olarak niteledi ve Kudüs’ün kurtarılmasını ve Filistinli mültecilerin evlerine dönüşünü sağlamak için en iyi yolun mücadele ve cihat olduğunu söyledi.

     

    Gazze’de on binlerce kişiye hitap eden Başbakan İsmail Heniye, Filistinli mültecilerin dönüşünü ve esirlerin serbest bırakılmasını gündemine almayan hiçbir konferansın başarıya ulaşamayacağını belirterek Hamas’ın İsrail’i asla tanımayacağını İsrail’le anlaşma yapmanın ve müzakerelerde bulunmanın hiçbir yararının olmadığını ifade etti.

     

    Filistin direnişinin ülkede ulusal birlik ve dayanışma yönünde bir strateji izlediğini belirten Heniye, el-Fetih’le kayıtsız şartsız müzakereye hazır olduklarını belirtti ve “Biz görüşmelere hazırız, bu yönde davette bulunuyoruz, bu konuda yapılacak arabuluculuk girişimlerini destekliyoruz; ama bu görüşmeler ön şartsız yapılmalı görüşmeler galip ya da mağlup temelinde yapılmamalı” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel