• 01/03/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak İslam Ordusu adlı silahlı grubun sözcüsü İbrahim eş-Şemmari, Irak açısından İran’ın ABD’den daha tehlikeli olduğunu belirtti.




    YDH-Irak İslam Ordusu adlı silahlı grubun sözcüsü İbrahim eş-Şemmari, Irak açısından İran’ın ABD’den daha tehlikeli olduğunu belirtti.

     

    Katar’da yayınlanan el-Arab gazetesine demeç veren Irak İslam Ordusu Sözcüsü İbrahim eş-Şemmari, ABD’nin çekilmesinden sonra Irak’ın büyük bir tehlike altında kalacağını belirterek “İran tehlikesi; delile, ispata ve açıklamaya gerek kalmayacak kadar açıktır” dedi.

     

    İran’ın Irak açısından gerçek bir tehlike olduğunu belirten eş-Şemmari, “Bizim siyasi projemiz bir ilkeye dayanmaktadır. Biz şunu ortaya koyduk. Irak bugün İran ve ABD’nin işgali altındadır ve şu an Irak’taki en önemli ve en tehlikeli işgalci İran’dır” dedi.

     

    Ülkedeki diğer siyasi grupları da İran işgaline karşı koymaya çağırdıklarını belirten Şemmari, “Biz diğer cihat gruplarındaki kardeşlerimizden Irak Direnişi Siyasi yönetimi olarak İran işgali konusundaki tutumumuzu desteklemelerini istedik” diye konuştu.

     

    İran işgalini asla unutmadıklarını belirten Şemmari, “onları hedef almak için özel kuvvetler kurduk” dedi.

     

    Eski Irak yönetiminin askeri unsurlarından oluşan Irak İslam Ordusu, Irak’taki en önemli silahlı gruplardan biri olarak tanınıyor.

     

    Daha önce el-Kaide ile ittifak ilişkisi içerisinde olan Irak İslam Ordusu, el-Kaide’nin İslam Devleti kurduğunu açıklayıp diğer silahlı grupları bu devlete biata zorlamasından sonra el-Kaide’ye karşı Uyanış Konseyleri ve ABD ordusuyla birlikte silahlı mücadele vermeye başladı.