• 01/05/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Baasçıların Irak’ta barış ve istikrarın sağlanması için çalışan Uyanış Konseyleri’ne sızmaya çalıştığını söyledi.




    YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Baasçıların Irak’ta barış ve istikrarın sağlanması için çalışan Uyanış Konseyleri’ne sızmaya çalıştığını söyledi.

     

    Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, “Elde ettiğimiz istihbaratlar Baasçıların ülkeden barış ve istikrarın sağlanması için çalışan Uyanış Konseylerine sızmaya ve bu Konseylerden yararlanmaya çalıştığını gösteriyor” dedi.

     

    İddiaların ve söylentilerin aksine kendilerinin Uyanış Konseylerine karşı olmadığını belirten Başbakan Nuri el-Maliki, “biz Uyanış Konseylerine karşı değiliz, biz bu grupların yasadışı olmasını önlemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

     

    Kapatılan Baas partisi üyelerinin Uyanış Konseylerine sızarak bu konseylerden kendilerine destek kazanmaya çalıştığını belirten Maliki, Baasçıların bu konseylerin adını kullanarak yasadışı işler yaptığını, polisleri öldürdüğünü ve adam kaçırdığını söyledi.

     

    Bu tür kişilerle ülkede güvenlik ve istikrarın sağlanması için çalışanlar arasındaki farkın görülmesi gerektiğini belirten Maliki, “Biz gerçek Uyanış Konseylerini destekliyoruz ve onları ordu ve polis güçlerine dahil ediyoruz” dedi.

     

    Uyanış Konseyleri’nin Irak’ta güvenliğin sağlanması konusunda önemli katkılar sağladığını belirten Maliki, “Bu Konseylerin el-Kaide teröristleriyle mücadelede önemli bir rolü oldu. Örneğin bu konseyler ve Kurtuluş Konseyi, el-Enbar ilindeki güvenliği sağlamayı başardı” dedi.