• 01/06/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak’ın eski başbakanı İbrahim Caferi’nin on parti ve siyasi temsilciyle yeni bir ittifak kuracağı bildirildi.




    YDH-Irak’ın eski başbakanı İbrahim Caferi’nin on parti ve siyasi temsilciyle yeni bir ittifak kuracağı bildirildi.

     

    Liderliğini İyad Allavi’nin yaptığı el-Irakıye grubu üyelerinden Usame en-Necefi, yeni ittifakın “Irak Ulusal Projesi” adı verilen ittifak metnini önümüzdeki pazartesi günü açıklayacağını söyledi.

     

    Necefi, yeni ittifakta Sadr grubunun, Fazilet partisinin, el-Irakıye’nin, Türkmen Cephesi’nin, Ulusal Diyalog Cephesi’nin, Bağımsız Arap Listesi’nin yanı sıra Dava Partisi’nden İbrahim Caferi ve Abdülkerim el-Anzi gibi siyasi şahsiyetlerin yer aldığını açıkladı.

     

    Necefi, yeni kurulacak ittifakın etnik ve mezhebi taassuplardan uzak durarak Irak’ın siyasi sorunlarını çözmeyi hedeflediğini belirtti.

     

    Öte yandan Irak parlamentosundaki Kürdistan İttifakı üyelerinden Abdulhalık Zengene, yeni ittifakın Kürtlerle Hizb-i İslami, Yüksek İslami Konsey ve Dava Partisi arasında kurulan ittifaka bir tepki olduğu değerlendirmesini yaptı.

     

    Abdulhalık Zengene, İbrahim Caferi’nin yeni ittifaka katılmasının Başbakan Nuri el-Maliki’ye karşı birlik oluşturmayı hedeflediğini söylerken, Usame Necefi, yeni ittifakın herhangi bir ittifaka yönelik bir tepki girişimi olmadığını belirtti.