Son Dakika
İnşa

ABD, İran'da 16 kenti hedef aldı

24 Temmuz 2026 08:16 Bu sayfayı yazdır

ABD’nin gece boyunca İran'ın 16 kentine düzenlediği hava saldırılarında Ahvaz'da 4 kişi hayatını kaybederken, limanlar ve çeşitli askeri noktalar da hedef alındı.

ABD, İran'da 16 kenti hedef aldı
ABD, İran'da 16 kenti hedef aldı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran medyası ve yerel yetkililer, ABD'nin gece saatlerinde İran'ın güneyi, batısı ve orta kesimlerinde bulunan 16 kentteki hedeflere geniş çaplı hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Huzistan İl Meclisi, Ahvaz çevresindeki hedeflere yönelik saldırılarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını açıkladı. Ahvaz'ın yedi farklı bölgesinde patlama sesleri duyulurken, Ümidiye ve Andimeşk çevresinin de hedef alındığı belirtildi.

Saldırılar ayrıca Fars, Yezd, Loristan, Merkezi ve İsfahan illerine de yayıldı. İran devlet televizyonu Fars ilindeki Firuzabad kentinde patlama sesleri duyulduğunu aktarırken, Fars Haber Ajansı Yezd'deki Taft ve Şirkuh ile Loristan'daki Burucerd kentlerinin hedef alındığını bildirdi.

Loristan'ın merkezi Hürremabad'da da patlamalar meydana gelirken, İsfahan’daki Anarak ve Nain kentlerinin de saldırılardan etkilendiği kaydedildi. IRNA ise Hendab kenti dışındaki bir noktanın vurulduğunu duyurdu.

Hürmüzgan ilinde yer alan Cask Limanı'nda çok sayıda patlama sesi duyulurken, Bender Abbas Limanı'nda saldırıların ardından elektrik kesintisi yaşandı. İl Kriz Yönetim Merkezi Başkanı, bakım ekiplerinin elektriği bir saat içinde yeniden sağlamaya çalıştığını açıklarken, Hürmüzgan Vali Yardımcısı limana yönelik saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

İran devlet televizyonu ayrıca Sistan ve Belucistan ilindeki Kenarek Limanı'nda da patlama meydana geldiğini aktarırken, hedef alınan bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İlgili Haberler