Tarık, Haşimi:, Uzlaşma, Cephesi, hükümete, dönebilir, Tarık, Haşimi:, Uzlaşma, Cephesi, hükümete, dönebilir, Tarık Haşimi: Uzlaşma Cephesi hükümete dönebilir Tarık Haşimi: Uzlaşma Cephesi hükümete dönebilir Tarık Haşimi: Uzlaşma Cephesi hükümete dönebilir Tarık Haşimi: Uzlaşma Cephesi hükümete dönebilir Tarık, Haşimi:, Uzlaşma, Cephesi, hükümete, dönebilir,

Tarık Haşimi: Uzlaşma Cephesi hükümete dönebilir

Tarık Haşimi: Uzlaşma Cephesi hükümete dönebilir img

Tarık Haşimi: Uzlaşma Cephesi hükümete dönebilir YDH

YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi Uzlaşma Cephesi’nin hükümete dönebileceğini açıkladı.




YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi Uzlaşma Cephesi’nin hükümete dönebileceğini açıkladı.

 

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-hekim’le görüşmesinden sonra açıklamalarda bulunan Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi, siyasi süreçte yeni açılımlar olabileceğini belirterek Uzlaşma Cephesi’nin yakın zamanda hükümete geri dönebileceğini söyledi.

 

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim’le ortak bir basın toplantısı yapan ve görüşmeyle ilgili bilgiler veren Haşimi, görüşmede Irak’taki siyasi sürecin nasıl geliştirilebileceğini ve Saddam rejiminin devrilmesinden bu yana yaşanan siyasi duranlığın nasıl hareketlendirilebileceğine ilişkin konuları ele aldıklarını söyledi.

 

Esvatu’l- Irak haber ajansı, el-Hekim ve Haşimi’nin düzenledikleri ortak basın toplantısında anayasada yakın zamanda değişiklikler yapılacağını belirttiklerini duyurdu.

 

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim, Iraklıların yapılacak değişikliklere önümüzdeki günlerde ve haftalarda şahit olacaklarını söylerken, Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi de Uzlaşma Cephesi’nin hükümete dönme hazırlıkları yaptığını ifade etti.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile de görüşeceğini belirten Haşimi, hükümetin Uzlaşma Cephesi’nin taleplerini karşılama konusundaki görüşlerini dinleyeceğini söyledi ve sadece Uzlaşma Cephesi’nin değil, hükümetten çekilen diğer grupların da hükümete geri dönmesi gerektiğini ifade etti.

 

Öte yandan Irak’ta yayınlanan el-Beyyinetu’l- Cedide gazetesi, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakıyye grubunun da hükümete dönmeye hazırlandığını belirti ve Uzlaşma cephesi üyelerinin de hükümetten çekilme kararından pişmanlık duyduklarını yazdı.