İran'dan ABD ve İsrail'e altyapı resti: Karşılık planı hazır
Tahran, ABD basınında yer alan yeni saldırı iddialarının ardından, olası bir operasyonun İsrail ile bölgedeki Amerikan çıkarlarını da doğrudan hedef alacak sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.
YDH- İran, ABD ve İsrail'in ülkenin enerji altyapısını hedef alabilecek yeni saldırılar planladığına ilişkin haberlerin ardından, İsrail'in kritik altyapısı ile bölgedeki Amerikan enerji tesislerini hedef alan geniş kapsamlı bir karşılık planı hazırladığını duyurdu.
Tesnim Haber Ajansı'na konuşan üst düzey bir İranlı güvenlik yetkilisi, Amerikan medyasında yer alan İran'ın altyapısına yönelik olası saldırı haberlerini "delilik" olarak nitelendirdi.
Yetkili, "Amerikan medyasının ABD ve siyonist rejimin İran'ın altyapısına olası saldırılarına ilişkin iddialarını bir tür delilik olarak değerlendiriyoruz." dedi.
İranlı yetkili, "Çünkü Siyonist rejimin hayati altyapısını ve bölgedeki Amerikan enerji altyapısını kapsayan geniş kapsamlı bir karşılık planı hazırladık ve bunu uygulamaya hazırız." ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler
İran'dan ABD'nin İHA filosuna bir darbe daha
14 Eylül 2026 13:34
İran Dışişleri: Suudiler seyrüsefer toplantısının ertelenmesini istedi
14 Eylül 2026 12:19
CENTCOM: İran ablukasında iki ayda 100 ticari gemi durduruldu
13 Eylül 2026 09:59
Hürmüz Boğazı'nda İran gemisine saldırı: Bir ölü, üç yaralı
13 Eylül 2026 09:01
