Nasrullah:, ABD, 14, Martçılara, " /> Nasrullah:, ABD, 14, Martçılara, " /> Nasrullah: ABD 14 Martçılara " /> Nasrullah: ABD 14 Martçılara " /> Nasrullah: ABD 14 Martçılara " /> Nasrullah: ABD 14 Martçılara "> Nasrullah:, ABD, 14, Martçılara, ">

Nasrullah: ABD 14 Martçılara

Nasrullah: ABD 14 Martçılara "> img
Nasrullah: ABD 14 Martçılara YDH

YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ABD’li yetkililerin Lübnan’daki hükümet yanlısı 14 Martçı liderlere mayıs ayına kadar İran’a saldırı düzenleyeceklerini söylediklerini belirtti.




YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ABD’li yetkililerin Lübnan’daki hükümet yanlısı 14 Martçı liderlere mayıs ayına kadar İran’a saldırı düzenleyeceklerini söylediklerini belirtti.

 

Muharrem ayının 8. Günü törenleri dolayısıyla bir konuşma yapan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ABD Başkanı George Bush’un Arap ülkelerine yaptığı ziyareti ve Arap ülkeleriyle ABD arasında yapılan anlaşmaları eleştirdi.  

 

İran tehdidi gerekçesiyle ABD ile Arap ülkeleri arasında silah anlaşmaları yapıldığına değinen Nasrullah, Arap ülkelerinin paralarının ABD’li silah şirketlerinin cebine gittiğini söyledi.

 

Amerikalı liderlerin dini inançları doğrultusunda Irak’ı tahrip ettiğini belirten Hizbullah Genel Sekreteri, “Hz. Mesih, yeryüzüne döndüğünde zalimlere değil, zayıf bırakılanlara yardım edecek” dedi.

 

ABD’nin Irak’ta demokrasiyle ilgili sözlerinin doğru olmadığını ve Irak’ta bir diktatörlük kurduğunu belirten Nasrullah, ABD’nin bölge ülkelerine yönelik silah satışlarının da İsrail’in işbirliği ile gerçekleştirildiğini söyledi.

 

İran’ın sahip olduğu dini ilkeler dolayısıyla defalarca nükleer silah elde etmek gibi bir hedefinin olmadığını ilan etmesine rağmen Batı’nın bölge ülkelerinin barışçı nükleer enerjiden yararlanmasına izin vermek istemediğini belirten Nasrullah, ABD’li yetkililerin 14 Martçı liderlere mayıs ayına kadar İran’a saldırı düzenleyeceklerini söylediğini ifade etti.

 

“ABD eğer İran’a saldırırsa hayatının en büyük aptallığını yapmış olur” diyen Nasrullah, Körfez ülkelerinin de İran’a yönelik bir saldırıya destek vermemesi gerektiğini ifade etti.

 

Lübnan’da yayınlanan el-Ahbar gazetesi, dün 14 Martçı bir yetkilinin ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Eliot Abrams’ın 14 Martçı bir lidere ABD ve İsrail’in mayıs ayına kadar İran’a saldırı düzenleyeceğini söylediğini yazmıştı.       



Makaleler

Güncel