• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırılarına Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’tan bile tepki geldi.




    YDH-İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırılarına Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’tan bile tepki geldi.

     

    Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, İsrail’in saldırılarını sürdürmesi halinde Tel-Aviv rejimiyle yürütülen görüşmeleri durduracağını açıkladı.

     

    Çin haber ajansı Xin-Hua’nın üst düzey bir Filistinli yetkiliye dayandırdığı haberine göre Özerk Yönetim Lideri Mahmud Abbas, İsrail’le müzakerelerde bulunan Filistin heyetinin başkanı Ahmed Kurey ile müzakerelerin durdurulması konusunu incelemeye aldı.

     

    Filistin medyası da söz konusu habere yer vererek Özerk Yönetim Lideri Mahmud Abbas’ın İsrail’in son saldırılarına ve Yahudi yerleşim merkezi inşaatlarına tepki gösterdiğini ve bu şartlar altında müzakerelerin anlamsız olduğuna ikna olduğunu ifade etti.

     

    Filistinli kaynaklar, Mahmud Abbas’ın bu adımı üzerine ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Abbas ve Kurey’le bir telefon görüşmesi yaptığını ve onlardan İsrail’le müzakereleri sürdürmesini istediğini belirtiyor.

     

    Mahmud Abbas’ın Rice ile görüşmesinde İsrail’in saldırıları sürdürmesi halinde istifa etme tehdidinde bulunduğunu belirten Filistinli kaynaklar, Abas’ın Rice’a İsrail’in saldırılarını sürdürmesi durumunda müzakere için kurulan tüm komiteleri de lağvedeceğini söylediğini bildirdiler.