• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İsrail saldırıları ve sınır kapılarını kapatması sonucu Gazze’de insani durumun artık bir facia noktasına ulaştığı bildiriliyor.




    YDH-İsrail saldırıları ve sınır kapılarını kapatması sonucu Gazze’de insani durumun artık bir facia noktasına ulaştığı bildiriliyor.

     

    İsrail’in başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarına düzenlediği son saldırılar sebebiyle şimdiye kadar 35 Filistinli hayatını kaybederken, Gazze’yi dünyaya bağlayan tüm sınır kapılarının kapatılması sebebiyle, bölgeye BM insani yardımları bile ulaştırılamıyor.

     

    Filistinli mültecilere insani yardım ulaştıran BM’ye bağlı UNRWA, İsrail’in sınır kapılarını kapatması yüzünden Cuma gününden beri bölgeye insani yardım ulaştırılamadığını açıkladı.

     

    UNRWA Sözcüsü Christopher Gunness, sınır kapılarının kapatılması sebebiyle hiçbir yardım konvoyunu bölgeye nakledemediklerini belirterek Bir buçuk milyon insanın yaşadığı Gazze’ye acil yardım ulaştırılması için sınır kapılarının derhal açılması gerektiğini ifade etti.

     

    Uluslar arası ve bölgesel kurumlar, sadece gelişmelerden endişe duyduklarını ifade eden mesajlar yayımlarken, Gazaze’ye elektrik sağlayan santralin yakıtının bitmek üzere olduğu ve Gazze’nin birkaç saat sonra tamamen karanlığa gömüleceği bildiriliyor.

     A Palestinian tailor works by a gas-generated lamp in his shop ...

    Bölgeden ulaşan haberlere göre un stoklarının da tükenmekte olduğu Gazze, büyük bir insani buhranla da karşı karşıya bulunuyor.