Amerikalı komedyenden USS Abraham Lincoln tepkisi: 'Bu durum kanımı beynime sıçratıyor'
Amerikalı komedyen, USS Abraham Lincoln uçak gemisindeki mürettebatın rezaleti sert sözlerle eleştirdi.
YDH ― Komedyen Bill Maher, HBO'da yayımlanan "Real Time with Bill Maher" adlı programında, USS Abraham Lincoln uçak gemisindeki mürettebatın karşı karşıya kaldığı bildirilen ağır koşullara tepki gösterdi.
Maher, gemide yaşanan gıda sıkıntısı ve arızalı tuvaletlere ilişkin haberlerin kendisini “çileden çıkardığını” söyledi.

Deniz Kuvvetleri Bakan Vekili Hung Cao da Cuma günü yaptığı açıklamada, basına yansıyan küflü duşlar, bozulmuş yiyecekler ve denizcilerin kötüleşen ruh sağlığına ilişkin haberlerin ardından geminin görevini tamamlayarak ABD’ye döneceğini duyurdu.
Daha fazlasını okuyun: Uçak gemisinde kanlı mürettebat çatışması
250 günden fazla süredir denizde bulunan uçak gemisinin dönüşü, mürettebatın yaşadığı zorlu koşullara ilişkin tartışmaların gölgesinde gerçekleşecek.
Maher, "Askerlerin, tuvaletleri çalışmayan ve yeterli gıda bulunmayan bir gemide olduklarını duyduğumda... Bu durum kelimenin tam anlamıyla kanımı beynime sıçratıyor." dedi.
Maher, Cumhuriyetçilerin orduyu ilgilendiren konularda genellikle siyasi sonuçlardan muaf tutulduğunu savunarak, onları kendi tabiriyle bir tür "vatanseverlik dokunulmazlığına" sahip olmakla suçladı.

"Son derece vatanseverlikten uzak eylemlerde bulunabiliyorlar ve sonrasında bir Demokratın ödemek zorunda kalacağı bedeli ödemiyor gibi görünüyorlar." şeklinde konuştu.
Panele katılan kamuoyu araştırmacısı Kristen Anderson ise, bazılarının uçak gemisinden atlamaya teşebbüs ettiğine dair haberlerin de aralarında bulunduğu denizciler arasındaki bıkkınlığın, İran savaşına dair belirsizlikten de kaynaklanabileceğini ileri sürdü.
Daha fazlasını okuyun: Uçak gemisinde şimdi de yemek krizi
Anderson, "Uğrunda savaşmaya değecek nitelikte bir görev için orada bulunduklarını hissetmiyor olabilirler." ifadelerini kullandı. Maher bu iddiaya karşı çıkarak; İran ile yüzleşmenin meşru bir hedef olmasına karşın, Trump yönetiminin bu süreci yanlış yönettiğini savundu.
İran'ın nükleer silaha sahip olma ihtimaline ve Ortadoğu'daki istikrarsızlaşmaya dikkat çeken Maher, "Ortada uğruna savaşmaya değer bir görev vardı," dedi ve ekledi: "Ancak bu işin yürütülme şeklini berbat ettik."
The Hill’e göre, 5 bin denizci ve deniz piyadesini taşıyan uçak gemisinin görev süresinin başlangıçta Mayıs ayında sona ermesi öngörülüyordu ancak ABD güçlerinin Ortadoğu'da aktif kalmaya devam etmesi nedeniyle bu süre uzatıldı.
İlgili Haberler
Ayetullah Hamenei: Savaş gemisinden daha tehlikelisi, onu batıran sila…
17 Şubat 2026 14:50
91. dalgada “Abraham Lincoln” 4 füze ile hedef alındı
03 Nisan 2026 10:54
İran, ABD uçak gemisi Abraham Lincoln’ün seyir füzeleriyle vurdu
25 Mart 2026 14:05
Abraham Lincoln uçak gemisi hasar görmüş halde Amerika'ya kaçıyor
13 Mart 2026 03:23
