İran yük gemisini vurdu: ABD tahliye edemedi, Umman devreye girdi
İran Silahlı Kuvvetleri, Yunanistan merkezli Modion Maritime şirketine ait Liberya bayraklı Minoan Dignity adlı kargo gemisine füze saldırısı düzenledi.
YDH - İran Silahlı Kuvvetleri, Yunanistan merkezli denizcilik şirketi Modion Maritime'a ait "Minoan Dignity" adlı kargo gemisine yönelik bir askeri operasyon düzenledi. 2004 yılından bu yana Liberya bayrağı altında faaliyet gösteren yük gemisi, doğrudan hedef alındı.
Gerçekleştirilen füze saldırısı sonucunda gemi mürettebatından bir kişi yaşamını yitirdi, birkaç personel de yaralandı. İran'ın füze darbesi nedeniyle ticari gemi tamamen devre dışı kalarak çalışamaz duruma geldi.
Saldırının ardından gemide mahsur kalan personeli tahliye etmek amacıyla ABD ordusuna ait hava araçlarıyla iki ayrı kurtarma girişimi gerçekleştirildi ancak her iki operasyon da başarısızlıkla sonuçlandı.
Gemiden yapılan acil yardım çağrısının ardından Umman Sahil Güvenliği bölgede devreye girdi. Ummanlı ekipler, saldırı sonucu arızalanan gemideki personeli kurtarmak ve gerekli yardımı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
İlgili Haberler
Trump, Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan etti
18 Ağustos 2026
Askeri analist Schryver: ABD tanker uçaklarını Ortadoğu'dan tahliye ed…
18 Ağustos 2026
Hürmüz'den dev petrol ve LNG tankerlerinin geçişi durdu
18 Ağustos 2026
İran’dan Barzani’nin ofisine saldırı sonrası 'sahte bayrak' uyarısı
17 Ağustos 2026
