Son Dakika
İnşa

Yemen'den bölge ülkelerine uyarı: ABD'ye alet olmayın

25 Ağustos 2026 13:30 Bu sayfayı yazdır

Yemenli yetkili, ABD'nin İran'a yönelik yaptırım kampanyasına karşı bölge ülkelerini Washington'ın politikalarına alet olmamaları konusunda uyardı.

Yemen'den bölge ülkelerine uyarı: ABD'ye alet olmayın
Yemen'den bölge ülkelerine uyarı: ABD'ye alet olmayın YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Yemen Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdülvahid Ebu Ras, bölge ülkelerine ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını uygulamak için kendilerini Washington'ın aracına dönüştürmemeleri çağrısında bulundu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'ya konuşan Ebu Ras, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının İran halkına karşı yürütülen bir psikolojik savaşın parçası olduğunu belirterek, Washington'ın askeri seçeneğin başarısız olmasının ardından ekonomik baskıya yöneldiğini söyledi.

Açıklama, ABD Hazine Bakanlığı'nın pazartesi günü İran'a yönelik yeni ve kapsamlı yaptırım paketini açıklamasının ardından geldi.

Washington, İran'la bağlantılı 60 kişi, kuruluş ve gemiyi yaptırım listesine alırken, petrol, nükleer enerji ve füze faaliyetlerinin yanı sıra İran'a bazı para transferlerine imkan sağlayan genel lisansları da askıya aldı.

Washington'ın yeni yaptırım hamlesi, ABD ile İran arasındaki gerilimin sürdüğü ve diplomatik temasların sonuçsuz kaldığı bir dönemde ekonomik baskının daha da sertleştirilmesi anlamına geliyor.

İlgili Haberler